Staatssecretaris overweegt correctie bijtelling EV

Met staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) valt volgens het Algemeen Dagblad te praten over een lagere bijtelling voor elektrische auto’s in 2014 dan nu nog gepland is.

"Er valt met mij over een extra schijf of regeling te praten, maar dan moet er iets anders worden geschrapt. Hier geldt: het moet simpeler en mag niet duurder", aldus Weekers in het AD. Met andere woorden: de correctie zou budgettair neutraal moeten zijn.

De bijsturing moet voorkomen dat de markt voor EV’s zwaar onderuit zal gaan, zoals brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging vrezen. Vooral de zakelijke rijder zal onder een nieuw fiscaal regime voor ‘groene’ auto’s een andere keus gaan maken. Zo wordt alom verwacht. Dat zou de doodsteek (kunnen) betekenen voor het nog prille segment van puur elektrisch aangedreven personenauto’s.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Let op : deze man was zeer fout , is het en zal het naar alle waarschijnlijk heid blijven !
En wie gaat die flauwekul weer betalen?( ja, ZoeteLieveGerritje is allang dood en begraven ! )

Geplaatst door: JP op

Weekers heeft, evenals andere staatssecretarissen, gewoon de opdracht extra geld te harken opdat Rutte kan voldoen aan zijn 3 procent.
Het betekent dat er voor de zoveelste keer beloften niet worden nagekomen. Het is moeilijk leven in een land waar continue de regels veranderd worden. Het leven in Nederland lijkt op een voetbalwedstrijd waarbij de overheid iedere keer weer de spelregels verandert. Sterker nog, die overheid verzet ook iedere keer het doel waardoor de spelers geen idee meer hebben waar ze voor spelen. Op den duur gooien veel spelers de handdoek in de ring. Geen wonder

Geplaatst door: Eduard Pijl op
Staatssecretaris overweegt correctie bijtelling EV - Automobielmanagement.nl

Staatssecretaris overweegt correctie bijtelling EV

Met staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) valt volgens het Algemeen Dagblad te praten over een lagere bijtelling voor elektrische auto’s in 2014 dan nu nog gepland is.

"Er valt met mij over een extra schijf of regeling te praten, maar dan moet er iets anders worden geschrapt. Hier geldt: het moet simpeler en mag niet duurder", aldus Weekers in het AD. Met andere woorden: de correctie zou budgettair neutraal moeten zijn.

De bijsturing moet voorkomen dat de markt voor EV’s zwaar onderuit zal gaan, zoals brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging vrezen. Vooral de zakelijke rijder zal onder een nieuw fiscaal regime voor ‘groene’ auto’s een andere keus gaan maken. Zo wordt alom verwacht. Dat zou de doodsteek (kunnen) betekenen voor het nog prille segment van puur elektrisch aangedreven personenauto’s.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Let op : deze man was zeer fout , is het en zal het naar alle waarschijnlijk heid blijven !
En wie gaat die flauwekul weer betalen?( ja, ZoeteLieveGerritje is allang dood en begraven ! )

Geplaatst door: JP op

Weekers heeft, evenals andere staatssecretarissen, gewoon de opdracht extra geld te harken opdat Rutte kan voldoen aan zijn 3 procent.
Het betekent dat er voor de zoveelste keer beloften niet worden nagekomen. Het is moeilijk leven in een land waar continue de regels veranderd worden. Het leven in Nederland lijkt op een voetbalwedstrijd waarbij de overheid iedere keer weer de spelregels verandert. Sterker nog, die overheid verzet ook iedere keer het doel waardoor de spelers geen idee meer hebben waar ze voor spelen. Op den duur gooien veel spelers de handdoek in de ring. Geen wonder

Geplaatst door: Eduard Pijl op