De Prius Plug-in wordt in eerste instantie voor een periode van zes maanden ingezet. TCA wil z’n  chauffeurs in die periode prikkelen om hun eigen taxi (vaak een diesel) te laten staan en een dag te sturen in de stekkerhybride. Richard Olling van TCA: "Taxi’s kunnen bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit te realiseren omdat ze in en rond de stad veel kilometers maken. Als we kunnen helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, doen we dat graag. We kijken uit naar deze proef." Directeur Pieter van der Velden van Toyota-importeur Louwman & Parqui wijst op ervaringen met de Prius in het buitenland. "In Stockholm, Boedapest of Madrid bijvoorbeeld rijdt de Prius al járen met groot succes als taxi. En de Plug-in kan over veel grotere afstanden emissieloos rijden." De (gebruikte) Prius is ook in Moskou populair als (gesubsidieerde) taxi, zo bleek onder meer vorig jaar uit het Nationaal Occasion Onderzoek 2012 van VWE en AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding