Draadloos je auto opladen in New York (filmpje)

Hevo, een jong Amerikaans bedrijf gevestigd in New York, wil het gemakkelijk maken om elektrische voertuigen (EV’s) op te laden in de stad. Door slimme laadpunten, die lijken op mangaten, te integreren in parkeerplekken, hoopt Hevo de acceptatie van EV’s in de stad te versnellen.

Elektrische voertuigen zijn een mooie oplossing tegen emissieproblemen in de grote stad. Vooral in een stad als New York, met vaak gevaarlijke smogniveau’s in de lucht kan dit een ideale oplossing zijn. Maar tot oplaadstations net zo gemakkelijk te vinden zijn als benzine, blijft de drempel hoog.

Draadloos opladen met Hevo

Hevo wil een serie van parkeerplaatsen maken die gereserveerd kunnen worden. In het asfalt lijken mangaten te zitten, wat in essentie draadloze oplaadplaten zijn. Elektrische auto’s en vrachtwagens die op zo’n gereserveerde plek parkeren, krijgen zo wat extra power mee.

Boetevrij

Naast de voordelen van draadloos laden, wat zorgt voor minder gerommel met kabels, in een al drukke stadsomgeving, heeft de oplossing van Hevo nog een voordeel. Omdat de parkeerplaatsen gereserveerd kunnen worden, is het ideaal voor bezorgdiensten, die zo geen zorgen hebben over parkeerboetes.

Inductie

Het systeem werkt doormiddel van inductie. Hevo’s oplaadplaten laten 220 volt en tot 10 kilowatt aan energie van de plaat naar het voertuig lopen. Om de stroom te ontvangen moet er een speciale receiver aan de onderzijde van de auto gemonteerd worden. Volgens de cijfers van Hevo kun je met een laadtijd van 10 uur een afstand rijden van pakweg 280 kilometer.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea is recent een pilot begonnen die stadsbussen oplaad met een soortgelijke technologie. Hevo’s oplossing zal begin 2014 van start gaan in Manhattan en zal voertuigen van New York University van stroom voorzien. Ook wil Hevo de techniek beschikbaar gaan maken voor particulieren.

App

Hevo stelt ook een mobiele app beschikbaar waarmee bestuurders oplaadpunten kunnen vinden en informatie over verbruik en betalingen kunnen opvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Draadloos je auto opladen in New York (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Draadloos je auto opladen in New York (filmpje)

Hevo, een jong Amerikaans bedrijf gevestigd in New York, wil het gemakkelijk maken om elektrische voertuigen (EV’s) op te laden in de stad. Door slimme laadpunten, die lijken op mangaten, te integreren in parkeerplekken, hoopt Hevo de acceptatie van EV’s in de stad te versnellen.

Elektrische voertuigen zijn een mooie oplossing tegen emissieproblemen in de grote stad. Vooral in een stad als New York, met vaak gevaarlijke smogniveau’s in de lucht kan dit een ideale oplossing zijn. Maar tot oplaadstations net zo gemakkelijk te vinden zijn als benzine, blijft de drempel hoog.

Draadloos opladen met Hevo

Hevo wil een serie van parkeerplaatsen maken die gereserveerd kunnen worden. In het asfalt lijken mangaten te zitten, wat in essentie draadloze oplaadplaten zijn. Elektrische auto’s en vrachtwagens die op zo’n gereserveerde plek parkeren, krijgen zo wat extra power mee.

Boetevrij

Naast de voordelen van draadloos laden, wat zorgt voor minder gerommel met kabels, in een al drukke stadsomgeving, heeft de oplossing van Hevo nog een voordeel. Omdat de parkeerplaatsen gereserveerd kunnen worden, is het ideaal voor bezorgdiensten, die zo geen zorgen hebben over parkeerboetes.

Inductie

Het systeem werkt doormiddel van inductie. Hevo’s oplaadplaten laten 220 volt en tot 10 kilowatt aan energie van de plaat naar het voertuig lopen. Om de stroom te ontvangen moet er een speciale receiver aan de onderzijde van de auto gemonteerd worden. Volgens de cijfers van Hevo kun je met een laadtijd van 10 uur een afstand rijden van pakweg 280 kilometer.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea is recent een pilot begonnen die stadsbussen oplaad met een soortgelijke technologie. Hevo’s oplossing zal begin 2014 van start gaan in Manhattan en zal voertuigen van New York University van stroom voorzien. Ook wil Hevo de techniek beschikbaar gaan maken voor particulieren.

App

Hevo stelt ook een mobiele app beschikbaar waarmee bestuurders oplaadpunten kunnen vinden en informatie over verbruik en betalingen kunnen opvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding