De producent van de elektrische Model S gaat, zo meldt het vakblad Automobilwoche, miljoenen euro’s steken in de opbouw van een landelijk dekkend netwerk van oplaadpunten op snelwegen. Eind 2014 moet heel het land afgedekt zijn. Nog dit jaar beginnen de werkzaamheden op de routes München-Stuttgart/Zürich en Keulen-Frankfurt. Eigenaren van een Tesla S kunnen bij zo’n supercharger binnen circa dertig minuten de accu’s weer halfvol krijgen. Ook eigenaren van EV’s kunnen er wat topman Elon Musk betreft gebruik van maken.

Musk was deze week in München en Berlijn. Behalve aan een netwerk van superchargers werkt hij ook aan een servicenetwerk. Nog dit jaar moeten er vijf bijkomen in Duitsland, in 2014 gevolgd door weer een (niet nader genoemd) aantal. Ten slotte krijgt de op rijdynamiek ingestelde Duitse markt de mogelijkheid een Tesla S te bestellen met extra prestaties. Musk noemde het land "extreem belangrijk voor ons", gezien de waardering voor autotechniek.

Wereldwijd heeft Tesla tot nu toe ruim vijftienduizend exemplaren van de Model S verkocht; de klanten zitten in 31 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding