De onlangs gehouden Consumer Electronics Show in Las Vegas leverde een mooie oogst EV-nieuws op. Meer dan ooit is duidelijk dat elektrische auto’s stevig verknoopt zijn met consumentenelektronica. Het was dan ook niet BWW dat een smart watch ontwikkelde voor communicatie met de i3, maar elektronicagigant Samsung.

Straatraces
En nu we toch in Las Vegas zijn: hier maakte de allereerste elektrische Formula E-auto zijn debuut. Dit jaar staan er tien straatraces op de kalender. De auto is gemaakt door Dallara (chassis), Williams (accu), McLaren (aandrijflijn en elektronica) en Michelin (banden). Dit alles onder regie van Renault. Inmiddels hebben zich tal van voormalig coureurs aangemeld, waarmee …

Stilte na de storm
En in Nederland? Na de afleverpiek van EV’s en PHEV’s van november en december is het stilte na de storm. De media, inclusief Trouw, NRC, NOS en RTL nieuws buitelden kort over elkaar heen om de hausse te rapporteren gevolgd door een goed getimede mededeling van Stichting e-laad dat er nu toch echt een serieus gebrek aan laadpalen dreigt. Dat is overigens meer een probleem voor die circa 3.000 EV’s dan voor die pakweg 25.000 PHEV’s.
Bron: ZERauto

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding