Het Duitse concern heeft een groot deel van de activiteiten in elektromobiliteit afgeschreven, zo meldt de Duitse management-website Focus Online. De deelnemingen in Li-Tec  (een Duitse ontwikkelaar en fabrikant van lithium-ion batterijen) en in de Chinese autofabrikant BYD zijn 174 miljoen euro lager gewaardeerd. In 2012 is zo’n 51 miljoen afgeschreven op de elektrische activiteiten.

Als reden wordt opgegeven dat het economische succes van ektrische auto’s in hoge mate onzeker is, zo zei de financiële topman Bode Uebber van Daimler. Wereldwijd zou de vraag naar dit soort auto’s niet goed zijn.
Aan Li-Tec is Daimler verbionden sinds 2008. Op het moment heeft Daimler 49,9 procent van de aandelen. De meerderheid is in handen van het gespecialiseerde chemiebedrijf Evonik in Essen. Li-Tec is een specialist op het gebeid van li-ion batterijen van groot formaat zoals die nodig zijn voor auto’s.
Ook het partnerschap met BYD biedt volgens Uebber inmidels minder perspectief dan eerder verwacht. De eerste gemeenschappelijk ontwikkelde elektro-auto zal in april op de markt komen onder de merknaam Densa. Maar ook hierop schrijft Daimler miljoenen af, zo weet Focus Online.

(bronnen: Focus / Automobil Industrie)