Volkswagen richt zich sterk op milieuvriendelijk

De Volkswagen Groep zet de komende jaren sterk in op milieu-vriendelijke auto’s. Van de 10,2 miljard euro die VW vorig jaar investeerde, ging het leeuwendeel ook naar groene technologie, aldus bestuursvoorzitter prof dr. Martin Winterkorn.

Hij benadrukt daarbij dat VW er ook alles aan doet om niet alleen de auto’s maar ook de fabrieken waar die in gebouwd worden zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het energie- en waterverbruik verder terug te dringen. Daarnaast biedt VW haar dealers in Duitsland ook een gerichte advisering over het milieuvriendelijker maken van hun eigen bedrijven aan.

Op dit moment telt de VW-stal al 54 modellen die minder dan 100 gram CO2/km halen. Wordt de grens bij 120 gram gezet, dan gaat het zelfs om 324 modelvarianten. ‘’Wij bieden daarmee het grootste gamma aan laag CO2-modellen,” aldus Winterkorn. Op korte termijn hopen de merken binnen de groep daar nog zeker enkele tientallen varianten aan toe te voegen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen richt zich sterk op milieuvriendelijk - Automobielmanagement.nl

Volkswagen richt zich sterk op milieuvriendelijk

De Volkswagen Groep zet de komende jaren sterk in op milieu-vriendelijke auto’s. Van de 10,2 miljard euro die VW vorig jaar investeerde, ging het leeuwendeel ook naar groene technologie, aldus bestuursvoorzitter prof dr. Martin Winterkorn.

Hij benadrukt daarbij dat VW er ook alles aan doet om niet alleen de auto’s maar ook de fabrieken waar die in gebouwd worden zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het energie- en waterverbruik verder terug te dringen. Daarnaast biedt VW haar dealers in Duitsland ook een gerichte advisering over het milieuvriendelijker maken van hun eigen bedrijven aan.

Op dit moment telt de VW-stal al 54 modellen die minder dan 100 gram CO2/km halen. Wordt de grens bij 120 gram gezet, dan gaat het zelfs om 324 modelvarianten. ‘’Wij bieden daarmee het grootste gamma aan laag CO2-modellen,” aldus Winterkorn. Op korte termijn hopen de merken binnen de groep daar nog zeker enkele tientallen varianten aan toe te voegen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding