Vanaf 2015 sloopregeling voor Utrecht

Utrecht voert per 1 januari 2015 een sloopregeling in, waarbij particulieren subsidie krijgen als ze hun oude auto laten slopen.

Hieronder worden benzinemodellen van vóór 1 juli 1992 en diesels van vóór 1 januari 2006 verstaan. Deze auto’s worden vanaf 2015 geweerd in het centrum van Utrecht. De sloopregeling loopt tot en met 30 juni 2015 of korter als de subsidiepot van ruim 5 miljoen euro leeg is. Per particulier is de tegemoetkoming maximaal 2.000 euro. Wie gebruik maakt van de sloopregeling en vervolgens een schonere auto terugkoopt, komt in aanmerking voor een extra subsidiebedrag van 100 tot 250 euro. In Rotterdam is onlangs ook een sloopregeling gestart en in Den Haag loopt de regeling deze maand af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vanaf 2015 sloopregeling voor Utrecht - Automobielmanagement.nl

Vanaf 2015 sloopregeling voor Utrecht

Utrecht voert per 1 januari 2015 een sloopregeling in, waarbij particulieren subsidie krijgen als ze hun oude auto laten slopen.

Hieronder worden benzinemodellen van vóór 1 juli 1992 en diesels van vóór 1 januari 2006 verstaan. Deze auto’s worden vanaf 2015 geweerd in het centrum van Utrecht. De sloopregeling loopt tot en met 30 juni 2015 of korter als de subsidiepot van ruim 5 miljoen euro leeg is. Per particulier is de tegemoetkoming maximaal 2.000 euro. Wie gebruik maakt van de sloopregeling en vervolgens een schonere auto terugkoopt, komt in aanmerking voor een extra subsidiebedrag van 100 tot 250 euro. In Rotterdam is onlangs ook een sloopregeling gestart en in Den Haag loopt de regeling deze maand af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding