Volgens Franse media zal de vloot in september bestaan uit 2.750 stuks waaronder ook bestelautoversies van de BlueCar. De ontwikkelingen zullen goed op gang komen als de infrastructuur is uitgebreid met duizend laadpunten. Op het moment zijn in Parijs 871 laadstations en 4.385 laadpunten.
De website ‘inside ev’s’ stelt dat fabrikant Bolleré kennelijk niet heeft gehoord hoe moeilijk het is geld te verdienen met een oplaadinfrastructuur want het bedrijf heeft zich ten doel gesteld over de komende 24 maanden een landelijk netwerk van zestienduizend laadstations uit te rollen wat een investering vraagt van honderd miljoen euro. Dat betekent dat de kosten ruim zesduizend euro per unit zijn. Dat is nogal duur voor normale laders dus er zullen ook snelladers  in het plan zijn opgenomen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding