Wereldwijd rijden inmiddels zo’n vierhonderdduizend ev’s rond en daarmee lijkt de markt nu dan toch echt tot stand te komen, zij het op een laag niveau. Volgens cijfers van ZSW (Zentrum für Sonnenenergie- und Wasserstoff-Forschung in Baden-Württemberg) heeft het bestand aan ev’s wereldwijd zich binnen een jaar verdubbeld. Voor de goede orde: jaarlijks worden zo’n 75 miljoen auto’s verkocht.

Het onderzoekcentrum ZSW baseert de voorspelling op de groeiende afname van ev’s in de leidende markten Amerika, Japan en China. In deze landen zijn op het moment ook de meeste elektro-auto’s op de weg. In de VS gaat het om 174 duizend stuks, gevolgd door  Japan (68 duizend) en China (45 duizend). Nederland heeft dankzij fiscale stimulering inmiddels zo’n dertigduizend ev’s geregistreerd. Duitsland, hét autoland bij uitstek, blijft nog steeds hopeloos achter: met 17,5 duizend stuks moet het Frankrijk en Noorwegen laten voorgaan.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding