Die moeten zij de komende tijd met zo veel mogelijk mensen gaan delen. In maart startten in Rotterdam al tien testrijders met dezelfde opdracht. Nu komen er dus 25 auto’s bij. Het bijzondere van dit project is dat de testrijders hun Nissan Leaf met zo veel mogelijk mensen moeten proberen te delen. De wijze waarop dat gebeurt en huurprijs mogen de testrijders zelf bepalen. Ook de gemeenten Arnhem en Nijmegen zelf doen eraan mee –  hun Leaf zal worden gebruikt door de ambtenaren, wethouders en burgemeesters. Andere partners zijn het autodeelplatform SnappCar, Nissan-dealer Bochane en leasemaatschappij Leaseplan.
Autodelen wordt populairder. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van alle autobezitters in de markt zou zijn voor (een vorm van) autodelen. Geïnteresseerde huurders kunnen een Leaf reserveren via www.projecta15.nl/testrijders.