Opel en OrangeGas promoten samen cng-auto

OrangeGas is partner geworden van Opel om de voordelen van Groengas onder ondernemers te promoten. De gehele zakelijke markt wordt hiertoe benaderd, inclusief de taxibranche.

Opel zet twee versies in voor deze actie. De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo en de Opel Combo (Tour) 1.4 CNG Turbo zijn af fabriek voorzien van een cng-installatie die voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen en onder de fabrieksgarantie van Opel valt. De motoren zijn geschikt voor aardgas en groengas. De motoren kunnen vanzelfsprekend ook op benzine rijden wat een grotere actieradius oplevert (600 tot 680 km). De brandstofkosten van cng  liggen 25 tot 30 procent lager dan die van diesel, aldus Opel. Motoren op aardgas stoten nagenoeg geen roet uit, terwijl de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) zo’n 95 procent lager is dan de Euro 6-emissienorm voor dieselmotoren. De CO2-uitstoot is 25 procent lager dan die van gelijkwaardige benzinemotoren. Groengas is tot aardgaskwaliteit opgewaardeerd biogas, met de voordelen van aardgas en is bovendien vrijwel CO2-neutraal. In voertuigen met aardgasmotoren kan zonder probleem ook groengas worden gebruikt. Vanwege de biologische oorsprong is groengas een duurzame energiebron en rijden op groengas vermindert de CO2-uitstoot met minimaal 90 procent in vergelijking tot benzine en diesel.
Gezien de invloed van CO2-uitstoot  op de bpm, pakken de aanschafprijzen van de Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo en Opel Combo (Tour) 1.4 CNG Turbo gunstiger uit.
Subsidies en acties

Ondernemers die vóór 1 januari 2015 een cng-auto aanschaffen, komen in aanmerking voor de landelijke subsidieregeling van 1.250 euro. Ook op regionaal niveau worden subsidies verstrekt, waardoor het totale voordeel kan oplopen tot  4.250 euro. OrangeGas is partner geworden van Opel om de voordelen van Groengas onder ondernemers te promoten. De gehele zakelijke markt wordt hiertoe benaderd, inclusief de taxibranche. Ondernemers kunnen zich bij OrangeGas aanmelden voor een meerdaagse proefrit in de Opel Zafira Tourer, ook in 2015. Bij aanschaf van die auto ontvangt de koper vijfhonderd euro tanktegoed van OrangeGas, goed voor een actieradius van zo’n zevenduizend kilometer. OrangeGas heeft vijftig tanklocaties in Nederland. In totaal zijn er ruim 130 tanklocaties voor cng/groengas in Nederland.

De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo is leverbaar vanaf 33 duizend euro. De Opel Combo Tour 1.4 CNG Turbo is er vanaf 29 mille. Er is ook Opel Combo CNG-variant als gesloten bestelauto  vanaf 16,8 duizend euro ex btw en bpm.      

Reacties

Je kunt het helaas alleen nergens tanken… Bij mij in de buurt in Helmond, waar nota bene de Automotive campus staat moet je naar de andere kant van Eindhoven, 30 minuten verder, voor de dichtstbijzijnde CNG pomp

Geplaatst door: Hans op

Wij rijden met 6 aardgas personenbussen met een actiradius van maar net 200 km. en 20 minuten extra rijden om te tanken heen, en weer terug. Hierdoor zijn deze door de extra loonkosten duurder dan diesel.

Geplaatst door: Emiel op
Opel en OrangeGas promoten samen cng-auto - Automobielmanagement.nl

Opel en OrangeGas promoten samen cng-auto

OrangeGas is partner geworden van Opel om de voordelen van Groengas onder ondernemers te promoten. De gehele zakelijke markt wordt hiertoe benaderd, inclusief de taxibranche.

Opel zet twee versies in voor deze actie. De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo en de Opel Combo (Tour) 1.4 CNG Turbo zijn af fabriek voorzien van een cng-installatie die voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen en onder de fabrieksgarantie van Opel valt. De motoren zijn geschikt voor aardgas en groengas. De motoren kunnen vanzelfsprekend ook op benzine rijden wat een grotere actieradius oplevert (600 tot 680 km). De brandstofkosten van cng  liggen 25 tot 30 procent lager dan die van diesel, aldus Opel. Motoren op aardgas stoten nagenoeg geen roet uit, terwijl de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) zo’n 95 procent lager is dan de Euro 6-emissienorm voor dieselmotoren. De CO2-uitstoot is 25 procent lager dan die van gelijkwaardige benzinemotoren. Groengas is tot aardgaskwaliteit opgewaardeerd biogas, met de voordelen van aardgas en is bovendien vrijwel CO2-neutraal. In voertuigen met aardgasmotoren kan zonder probleem ook groengas worden gebruikt. Vanwege de biologische oorsprong is groengas een duurzame energiebron en rijden op groengas vermindert de CO2-uitstoot met minimaal 90 procent in vergelijking tot benzine en diesel.
Gezien de invloed van CO2-uitstoot  op de bpm, pakken de aanschafprijzen van de Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo en Opel Combo (Tour) 1.4 CNG Turbo gunstiger uit.
Subsidies en acties

Ondernemers die vóór 1 januari 2015 een cng-auto aanschaffen, komen in aanmerking voor de landelijke subsidieregeling van 1.250 euro. Ook op regionaal niveau worden subsidies verstrekt, waardoor het totale voordeel kan oplopen tot  4.250 euro. OrangeGas is partner geworden van Opel om de voordelen van Groengas onder ondernemers te promoten. De gehele zakelijke markt wordt hiertoe benaderd, inclusief de taxibranche. Ondernemers kunnen zich bij OrangeGas aanmelden voor een meerdaagse proefrit in de Opel Zafira Tourer, ook in 2015. Bij aanschaf van die auto ontvangt de koper vijfhonderd euro tanktegoed van OrangeGas, goed voor een actieradius van zo’n zevenduizend kilometer. OrangeGas heeft vijftig tanklocaties in Nederland. In totaal zijn er ruim 130 tanklocaties voor cng/groengas in Nederland.

De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo is leverbaar vanaf 33 duizend euro. De Opel Combo Tour 1.4 CNG Turbo is er vanaf 29 mille. Er is ook Opel Combo CNG-variant als gesloten bestelauto  vanaf 16,8 duizend euro ex btw en bpm.      

Reacties

Je kunt het helaas alleen nergens tanken… Bij mij in de buurt in Helmond, waar nota bene de Automotive campus staat moet je naar de andere kant van Eindhoven, 30 minuten verder, voor de dichtstbijzijnde CNG pomp

Geplaatst door: Hans op

Wij rijden met 6 aardgas personenbussen met een actiradius van maar net 200 km. en 20 minuten extra rijden om te tanken heen, en weer terug. Hierdoor zijn deze door de extra loonkosten duurder dan diesel.

Geplaatst door: Emiel op