Door te rijden op Hollandse windstroom garandeert Eneco dat de stroom honderd procent duurzaam is opgewekt door Nederlandse windmolens. Hierdoor wordt ‘zo schoon mogelijk’ elektrisch gereden, aldus de energieleverancier. Echt rijk word je er niet van, want de ev-rijder is onder de streep slechts enkele tientjes per jaar goedkoper uit. Eneco  combineert een korting per kilowattuur namelijk met een hoger vastrecht. HollandseWind Thuis en Onderweg kan boetevrij worden opgezegd. Dat is handig wanneer de mobiliteitsbehoefte verandert en er geen auto meer thuis wordt opgeladen.
Het thuis opladen van een elektrische auto kost gemiddeld ruim tweeduizend kilowattuur per jaar. Dit verhoogt het gemiddelde energieverbruik van een Eneco-klant met ongeveer  twee derde: van iets meer dan drieduizend kilowattuur naar ruim vijfduizend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding