Bij een enquête onder ruim duizend mensen door AutoTrader UK gaf 87 procent aan wel eens te denken over een hybride of elektrische auto. Driekwart zegt echter dat ze er te weinig over weten om een goed doordachte keuze te kunnen maken. Een derde deel van de ondervraagden noemt de hoge prijs als reden om van een ‘alternatieve’ auto af te zien. Een klein aantal mensen stelt dat er niet voldoende verschillende modellen op de markt zijn om precies de auto te kunnen vinden die men zoekt.

‘’Aan de ene kant lijken de zorgen over het beperkte bereik van dit soort auto’s wat af te nemen maar aan de andere kant zal de autosector nog heel wat moeten doen om potentiële kopers goed te informeren en op te voeden,” aldus Nick King, directeur marktonderzoek bij AutoTrader. Van de Britten die wel serieus naar een hybride of elektrische auto kijken, heeft vijftien procent voorkeur voor de Ford Focus Electric terwijl de VW e-Golf en de BMW i3 elk ruim dertien procent scoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding