De uitspraak zou betekenen dat één op de drie van de ruim acht miljoen auto’s, motoren, driewielers en vooral vrachtauto’s in Delhi niet meer mogen rijden. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn, wordt echter openlijk betwijfeld. ‘’Het staat onomstotelijk vast dat de luchtvervuiling in Delhi met de dag erger wordt,” aldus de National Green Tribunal.

Eerder al werd Delhi in een internationaal onderzoek de stad met de meest vervuilde lucht ter wereld genoemd. Volgens de rechters is het transport verantwoordelijk voor zeker driekwart van de uitstoot aan gevaarlijke en vervuilende stoffen. De autofabrikanten en dealers hopen er overigens op hun beurt op dat het verbod hun verkopen weer een beetje kan opkrikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding