Met de Leaf en e-NV200 is het merk bezig om elektrisch rijden uit te bouwen. ‘We zien de AutoRAI als hét podium om onze honderd procent elektrische modellen aan een breed publiek te tonen. Door uitsluitend deze auto’s te presenteren, krijgen ze de extra aandacht die ze verdienen’, vertelt David Milan, marketingdirecteur van Nissan Nederland.

In Nederland beleefde Nissan in 2014 een elektrisch topjaar: 510 LEAFs, 471 e-NV200’s en 190 e-NV200 Evalia’s vonden de weg naar een koper. Dat is een groei van 153 procent ten opzichte van 2013. Met in totaal 1.171 afgeleverde elektrische voertuigen was vorig jaar ruim tien procent van alle in Nederland verkochte Nissans volledig elektrisch.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding