In de eerste maand na invoering van die maatregel hadden 8.345 automobilisten geen verzekeringspapieren bij zich. Een jaar later was dat gedaald tot vijfduizend. Over het hele jaar sinds november 2013 zijn alles bij elkaar 92.533 automobilisten betrapt op het rijden zonder verzekering of in ieder geval zonder de vereiste papieren. ‘’Bestuurders beseffen dus dat ze zich niet meer onverzekerd of zonder bewijs kunnen aanmelden bij een keuringscentrum,” zegt woordvoerster Marie de Backer van de federatie van autokeuringsbedrijven GOCA. Een bekend feit is wel dat keuring bij een Belgisch keuringsstation vaak een tijdrovende zaak kan zijn omdat er meestal lange rijen voor de poort staan. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding