Gouda paait toeristen met acht elektrische leen-Twizy’s. De auto’s staan klaar bij het station en worden ter plaatse opgeladen met zonnepanelen. Gebruikers kunnen onder meer kiezen uit zeven routes van kwartier door de stad maar ook naar Oudewater, Bodegraven en Reeuwijk. Een Twizy huren kan vanaf vijftien euro voor een ritje.
7,1 miljoen
Rotterdam investeert fors in elektrisch rijden. Het resultaat: 7,1 miljoen elektrische kilometers in 2014, ruim drie keer meer dan in 2013. Het blijft een druppel op een gloeiende plaat: op elke elektrisch gereden kilometer worden er 997 afgelegd op benzine en diesel. De havenstad telt nu 1.250 laadpunten.
Tesla-laders Schiphol
Schiphol is 64 laadplekken rijker. Hier laden de Tesla Models S van BIOS-groep dat 71 Tesla’s als taxi op Schiphol heeft rijden. De laadpunten leveren elk 22 kWh en zijn voorzien van Power Grid Management om de winstroom te verdelen over de Tesla’s. BIOS-groep wil naast de 64 laadpunten ook een aardgasopslag plaatsen voor cng-voertuigen.
Vraag het de rijder
Vragen, vragen, vragen. Hoeveel geld heeft de ev-rijder over voor extra bereik, voor sneller laden of voor…? De Rotterdamse Erasmus Universiteit onderzoekt het. Deelnemers kunnen vijftien scenario’s beoordelen met elk zes variabelen. Dat is echt wel puzzelen om de antwoorden vervolgens op een zevenpuntsschaal aan te geven. In opdracht van HERE onderzoekt Casper Brundel van Avans Hogeschool de wensen van ev-rijders. HERE, de grootste infoleverancier van kaart- en routeinformatie, wil uitzoeken aan welke diensten de ev-rijders behoefte hebben. (Bron: ZERauto)