Estland beste vakantieland voor ev-rijder

De auto is met afstand het meest gebruikte vervoermiddel om het vakantieadres te bereiken, zo meldt het CBS. Allego bekeek naar welk land kun je het beste kan gaan met een elektrische auto.

Voor veel ev-automobilisten is het vaak lastig om buiten Nederland op vakantie te gaan vanwege het gebrek aan oplaadpunten.  Bovendien zijn niet alle laadstandaarden vertegenwoordigd in de verschillende landen en kan ook het betalen nog een probleem zijn. Allego, aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft een overzicht samengesteld van de ‘beste landen’ om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

1.    Estland
De overheid in Estland heeft 165 snelladers geplaatst en is hierdoor één van de weinige landen met een landelijk dekkend laadnetwerk. De laadpalen staan onderling niet meer dan zestig kilometer uit elkaar.

2.    Noorwegen
Heel veel Noren rijden elektrisch en er zijn zeventien honderd oplaadpunten waarvan 145 snelladers, wat relatief veel is voor een bevolking van maar vijf miljoen mensen. Dat veel Noren elektrisch rijden heeft niet per se te maken dat de bevolking zo milieuvriendelijk is, maar komt voornamelijk vanwege de aantrekkelijke privileges die de Noorse overheid de bevolking biedt. In de Noorse steden mogen elektrische auto’s gratis parkeren en over de busbanen rijden om files te vermijden.

3.    Nederland
Op vakantie gaan met je elektrische auto is geen probleem in ons eigen land. Nederland is één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Op zeer veel plaatsen in Nederland zijn laadpalen te vinden. Ook op het gebied van snelladers hoeft de vakantieganger zich geen zorgen te maken. Het snel groeiende snellaadnetwerk van Allego bestaat nu uit  bijna vijftig snelladers.

4.    Frankrijk
Frankrijk is net als Nederland een voortrekker op het vlak van elektrische mobiliteit. De Franse autofabrikanten kwamen als één van de eerste met verschillende elektrische modellen op de markt. Frankrijk heeft vierenhalf duizend oplaadpunten waarvan honderdveertig snelladers. Met name de dekking in Zuid-Frankrijk is uitstekend.  Om gebruik te maken van een laadpaal moet je een abonnement nemen met laadpas bij het desbetreffende laadnetwerk.  De verschillende netwerken werken nog niet zodanig samen dat je met de verschillende pasjes overal kunt laden.

5.    Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk gaat de aankomende vijf jaar vijfhonderd miljoen pond investeren in de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat er een volledige landelijke dekking is. Het land heeft nu zo’n achttienhonderd oplaadpunten waarvan meer dan driehonderd snelladers.

Allego realiseert en beheert laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer, inclusief bijbehorende services. Allego biedt oplossingen aan die betrouwbaar, betaalbaar, voor iedereen toegankelijk en flexibel zijn. Door gebruiksvriendelijke laadlocaties binnen Europa te creëren kunnen klanten rekenen op een betrouwbare, kosteneffectieve en slimme laadoplossing. Allego wil dat iedereen altijd en overal zijn elektrische auto kan laden. De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van haar oplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Estland beste vakantieland voor ev-rijder - Automobielmanagement.nl

Estland beste vakantieland voor ev-rijder

De auto is met afstand het meest gebruikte vervoermiddel om het vakantieadres te bereiken, zo meldt het CBS. Allego bekeek naar welk land kun je het beste kan gaan met een elektrische auto.

Voor veel ev-automobilisten is het vaak lastig om buiten Nederland op vakantie te gaan vanwege het gebrek aan oplaadpunten.  Bovendien zijn niet alle laadstandaarden vertegenwoordigd in de verschillende landen en kan ook het betalen nog een probleem zijn. Allego, aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft een overzicht samengesteld van de ‘beste landen’ om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

1.    Estland
De overheid in Estland heeft 165 snelladers geplaatst en is hierdoor één van de weinige landen met een landelijk dekkend laadnetwerk. De laadpalen staan onderling niet meer dan zestig kilometer uit elkaar.

2.    Noorwegen
Heel veel Noren rijden elektrisch en er zijn zeventien honderd oplaadpunten waarvan 145 snelladers, wat relatief veel is voor een bevolking van maar vijf miljoen mensen. Dat veel Noren elektrisch rijden heeft niet per se te maken dat de bevolking zo milieuvriendelijk is, maar komt voornamelijk vanwege de aantrekkelijke privileges die de Noorse overheid de bevolking biedt. In de Noorse steden mogen elektrische auto’s gratis parkeren en over de busbanen rijden om files te vermijden.

3.    Nederland
Op vakantie gaan met je elektrische auto is geen probleem in ons eigen land. Nederland is één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Op zeer veel plaatsen in Nederland zijn laadpalen te vinden. Ook op het gebied van snelladers hoeft de vakantieganger zich geen zorgen te maken. Het snel groeiende snellaadnetwerk van Allego bestaat nu uit  bijna vijftig snelladers.

4.    Frankrijk
Frankrijk is net als Nederland een voortrekker op het vlak van elektrische mobiliteit. De Franse autofabrikanten kwamen als één van de eerste met verschillende elektrische modellen op de markt. Frankrijk heeft vierenhalf duizend oplaadpunten waarvan honderdveertig snelladers. Met name de dekking in Zuid-Frankrijk is uitstekend.  Om gebruik te maken van een laadpaal moet je een abonnement nemen met laadpas bij het desbetreffende laadnetwerk.  De verschillende netwerken werken nog niet zodanig samen dat je met de verschillende pasjes overal kunt laden.

5.    Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk gaat de aankomende vijf jaar vijfhonderd miljoen pond investeren in de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat er een volledige landelijke dekking is. Het land heeft nu zo’n achttienhonderd oplaadpunten waarvan meer dan driehonderd snelladers.

Allego realiseert en beheert laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer, inclusief bijbehorende services. Allego biedt oplossingen aan die betrouwbaar, betaalbaar, voor iedereen toegankelijk en flexibel zijn. Door gebruiksvriendelijke laadlocaties binnen Europa te creëren kunnen klanten rekenen op een betrouwbare, kosteneffectieve en slimme laadoplossing. Allego wil dat iedereen altijd en overal zijn elektrische auto kan laden. De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van haar oplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding