Skoda heeft de beruchte TDI-motoren van de Volkswagen Groep gebruikt, maar doet dat volgens woordvoerder Jozef Balláz inmiddels niet meer. De Tsjechische dochter gebruikte de desbetreffende motoren in de eerdere versie van onder meer de Rapid, Fabia Roomster, Octavia en Superb. Net als in de nieuwe modellen van alle merken van de groep worden inmiddels de motoren toegepast die voldoen aan de Euro 6-normen. De Tsjechische regering heeft inmiddels laten weten dezelfde procedures te zullen volgen als Duistland met betrekking tot deze affaire. Volkswagen heeft intussen al toegegeven dat wereldwijd circa elf miljoen exemplaren waren uitgerust met de gewraakte motorsoftware.
Donderdag werd bekend dat de 2.0 TDI’s in kwestie zijn gebruikt in de onderstaande modellen. Het is nog niet bekend of de andere fabrikanten ook daadwerkelijk de sjoemelsoftware hebben toegepast. (HHemmes)

Volkswagen  Golf 5, Passat 5, Passat 6,  Tiguan

VW Caddy

Skoda Rapid, Fabia Roomster, Octavia, Superb

Audi A3, A4, A6

Seat Léon, Altea en Altea XL, Toledo

Chrysler Sebring en Convertible

Dodge Avenger, Caliber (modeljaar 07/08) Journey

Jeep Compass

Mitsubishi Lancer, Grandis, Outlander.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding