Tesla’s nieuwste software-update voor de Model S activeert de functie AutoPilot. In deze modus werken de adaptieve cruise control en de adaptieve stuurassistent optimaal samen. De bestuurder kan op snelwegen en provinciale wegen het stuur loslaten en rustig achterover leunen.

Als de Tesla Model S op de snelweg moet afremmen vanwege een tragere voorligger, hoeft de bestuurder alleen maar richting aan te geven om de voorligger in te halen. Ook op provinciale wegen stuurt, remt en accelereert de Tesla Model S geheel zelf en volgt hij keurig de rijstrook. Rotondes of afslagen nemen, kan de Tesla AutoPilot vooralsnog niet. CEO Elon Musk benadrukt ook: "AutoPilot is geen autonoom rijden, maar slechts een hulpmiddel. De bestuurder moet altijd blijven opletten en is altijd verantwoordelijk!"

Voorlopig geen nieuwe Tesla Model S

Tesla blijft de software van de Model S updaten, maar daar blijft het voorlopig ook bij. "We hebben op dit moment geen plannen om de Tesla Model S te vernieuwen", zegt Khobi Brooklyn, Communications Manager bij Tesla Motors. Gelukkig houdt de Amerikaanse EV-bouwer ons nog wel even zoet met de nieuwe Tesla Model X en de aangekondigde Model 3. De EV-bouwer wil in 2020 zo’n  500.000 verkopen per jaar realiseren.

Tweede Tesla-fabriek in Tilburg

Die half miljoen auto’s moeten ergens geproduceerd worden. Daarom opent Tesla alvast zijn tweede assemblagefabriek in Tilburg. De extra ruimte is nodig voor de productie van de nieuwe Model X. Naar verwachting rollen wekelijks zo’n 450 elektrische SUV’s van de band.  Bloomberg Business maakte een mooie fotoreportage van de nieuwe Tesla-fabriek in Tilburg. Samen met de andere fabrieken in de wereld is Tesla weer helemaal toekomstproof.

Bron: ZERauto