Peugeot gaat batterijen recyclen met SNAM

PSA Peugeot Citroën gaan samenwerken met SNAM, de Europese marktleider op gebied van inzameling en recycling van batterijen. Het is onderdeel van het streven van de autofabrikant om de negatieve effecten van de geproduceerde auto’s op het milieu te verminderen.

Société Nouvelle d’Affinage des Métaux (SNAM) zal verantwoordelijk zijn voor het inzamelen en recyclen van hogespanningbatterijen (NiMH en Lithium-ion) bij de dealernetwerken van Peugeot Citroën in Europa. Het is een onderdeel van de overeenkomst uit 2012 met SNAM in Frankrijk.
De samenwerking moet ervoor zorgdragen dat elektrische auto’s en hybride auto’s aan het einde van hun levenscyclus correct worden gerecycled. SNAM zegt in staat te zijn tot tachtig procent van het gewicht van dit type batterijpakketten te recyclen, aanmerkelijk meer dan de vijftig procent die de Europese regels als minimum stellen. Peugeot Citroën heeft op dit moment vier elektrische modellen (Partner-Berlingo,  iOn en C-Zero) maar de verkoop daarvan is verhoudingsgewijs minimaal. Grotere aantallen gaan om bij de hybride modellen Peugeot 508, 508RXH, 3008 Hybrid4 en DS 5 Hybrid4. Peugeot Citroën is Europees marktleider op het gebied van CO2-emissie, de merken realiseerden in 2014 een vlootgemiddelde van 110,3 gram CO2 per kilometer. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot gaat batterijen recyclen met SNAM - Automobielmanagement.nl

Peugeot gaat batterijen recyclen met SNAM

PSA Peugeot Citroën gaan samenwerken met SNAM, de Europese marktleider op gebied van inzameling en recycling van batterijen. Het is onderdeel van het streven van de autofabrikant om de negatieve effecten van de geproduceerde auto’s op het milieu te verminderen.

Société Nouvelle d’Affinage des Métaux (SNAM) zal verantwoordelijk zijn voor het inzamelen en recyclen van hogespanningbatterijen (NiMH en Lithium-ion) bij de dealernetwerken van Peugeot Citroën in Europa. Het is een onderdeel van de overeenkomst uit 2012 met SNAM in Frankrijk.
De samenwerking moet ervoor zorgdragen dat elektrische auto’s en hybride auto’s aan het einde van hun levenscyclus correct worden gerecycled. SNAM zegt in staat te zijn tot tachtig procent van het gewicht van dit type batterijpakketten te recyclen, aanmerkelijk meer dan de vijftig procent die de Europese regels als minimum stellen. Peugeot Citroën heeft op dit moment vier elektrische modellen (Partner-Berlingo,  iOn en C-Zero) maar de verkoop daarvan is verhoudingsgewijs minimaal. Grotere aantallen gaan om bij de hybride modellen Peugeot 508, 508RXH, 3008 Hybrid4 en DS 5 Hybrid4. Peugeot Citroën is Europees marktleider op het gebied van CO2-emissie, de merken realiseerden in 2014 een vlootgemiddelde van 110,3 gram CO2 per kilometer. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding