VW moet meer aan elektrische auto’s doen in VS

In de nasleep van dieselgate eisen de Amerikaanse autoriteiten dat Volkswagen meer gaat doen aan de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s en de uitbouw van een netwerk aan laadstations in de VS zelf.

"In de gesprekken met de milieudiensten wordt bediscussieerd of en in welke mate Volkswagen als onderdeel van de ‘Wiedergutmachung’ van Dieselgate emissievrije elektrische auto’s in de VS kan produceren," meldt Welt am Sontag.

De zondagskrant meldt concreet dat dat dan zou moeten gebeuren bij de VW-fabrieken in Chattanooga in Tennessee. Ook zou VW verplicht worden om mee te betalen aan de uitbouw van een netwerk aan laadstations. "Als dat allemaal doorgaat, dan zou dat VW nog eens vele miljoenen gaan kosten," denkt de Duitse publicatie. Een woordvoerder van VW wil niet op de berichten reageren.

Voor de Amerikaanse autoriteiten zou zo’n regeling erg goed uitkomen om de trage opkomst van EV’s wat nieuw leven in te blazen. De regering heeft in ieder geval het doel om in 2015 minstens een miljoen van die auto’s rond te laten rijden bij lange na niet gehaald. Dat is vooral ook te wijten aan het tekort aan opladers waarvan er nu in de hele VS niet meer dan zo’n 300.000 te vinden zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW moet meer aan elektrische auto’s doen in VS - Automobielmanagement.nl

VW moet meer aan elektrische auto’s doen in VS

In de nasleep van dieselgate eisen de Amerikaanse autoriteiten dat Volkswagen meer gaat doen aan de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s en de uitbouw van een netwerk aan laadstations in de VS zelf.

"In de gesprekken met de milieudiensten wordt bediscussieerd of en in welke mate Volkswagen als onderdeel van de ‘Wiedergutmachung’ van Dieselgate emissievrije elektrische auto’s in de VS kan produceren," meldt Welt am Sontag.

De zondagskrant meldt concreet dat dat dan zou moeten gebeuren bij de VW-fabrieken in Chattanooga in Tennessee. Ook zou VW verplicht worden om mee te betalen aan de uitbouw van een netwerk aan laadstations. "Als dat allemaal doorgaat, dan zou dat VW nog eens vele miljoenen gaan kosten," denkt de Duitse publicatie. Een woordvoerder van VW wil niet op de berichten reageren.

Voor de Amerikaanse autoriteiten zou zo’n regeling erg goed uitkomen om de trage opkomst van EV’s wat nieuw leven in te blazen. De regering heeft in ieder geval het doel om in 2015 minstens een miljoen van die auto’s rond te laten rijden bij lange na niet gehaald. Dat is vooral ook te wijten aan het tekort aan opladers waarvan er nu in de hele VS niet meer dan zo’n 300.000 te vinden zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding