Britten vallen voor elektrische auto

In Groot-Brittannië zijn in het eerste kwartaal dagelijks gemiddeld 115 nieuwe plug-in elektrische auto’s geregistreerd.

Met 10.496 nieuwe EV’s staan de Britten in Europa ook bovenaan de lijst grote landen. Vorig jaar was Groot-Brittannië op EV-gebied tweede na ons land, meldt Go Ultra Low, een door de regering gesteund initiatief om schoon rijden te bevorderen.

Over de eerste drie maanden van 2016 kochten de Britten bijna een kwart meer nieuwe EV’s dan een jaar geleden. Zowel de maand maart als het eerste kwartaal als geheel werden ook weer nieuwe records neergezet. De grote toename van het eerste kwartaal 2015, toen vergeleken met een jaar eerder 386 procent meer van dit soort voertuigen werd verkocht, wordt echter bij lange na niet geëvenaard.  

Staatssecretaris voor transport Andrew Jones: "Deze record aantallen tonen aan dat elke week honderden mensen zich realiseren dat plug-in auto’s schoner, groener en ook goedkoper zijn. Groot-Brittannië is wereldleider bij lage-emissie auto’s en we zullen ook tot 2020 750 miljoen euro investeren om de luchtkwaliteit te verbeteren, banen te scheppen en ons doel te bereiken dat in 2040 elke nieuwe auto en bestelwagen een ultra lage emissie heeft."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hebben ze daar ook niet een systeem met belastingvoordelen voor EV’s?

Geplaatst door: Ivan Kok op
Britten vallen voor elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Britten vallen voor elektrische auto

In Groot-Brittannië zijn in het eerste kwartaal dagelijks gemiddeld 115 nieuwe plug-in elektrische auto’s geregistreerd.

Met 10.496 nieuwe EV’s staan de Britten in Europa ook bovenaan de lijst grote landen. Vorig jaar was Groot-Brittannië op EV-gebied tweede na ons land, meldt Go Ultra Low, een door de regering gesteund initiatief om schoon rijden te bevorderen.

Over de eerste drie maanden van 2016 kochten de Britten bijna een kwart meer nieuwe EV’s dan een jaar geleden. Zowel de maand maart als het eerste kwartaal als geheel werden ook weer nieuwe records neergezet. De grote toename van het eerste kwartaal 2015, toen vergeleken met een jaar eerder 386 procent meer van dit soort voertuigen werd verkocht, wordt echter bij lange na niet geëvenaard.  

Staatssecretaris voor transport Andrew Jones: "Deze record aantallen tonen aan dat elke week honderden mensen zich realiseren dat plug-in auto’s schoner, groener en ook goedkoper zijn. Groot-Brittannië is wereldleider bij lage-emissie auto’s en we zullen ook tot 2020 750 miljoen euro investeren om de luchtkwaliteit te verbeteren, banen te scheppen en ons doel te bereiken dat in 2040 elke nieuwe auto en bestelwagen een ultra lage emissie heeft."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hebben ze daar ook niet een systeem met belastingvoordelen voor EV’s?

Geplaatst door: Ivan Kok op