In opdracht van de regering worden auto’s van een reeks Duitse merken onder de loep genomen, zodat kan worden uitgesloten dat is gesjoemeld met de uitstoot. Dat maakte een Duitse regeringsfunctionaris vrijdag bekend. Behalve Audi’s en Volkswagens gaat het om auto’s van Porsche, Mercedes-Benz en Opel.
Het zou gaan gaat alleen om 247.000 auto’s van Mercedes-Benz, 32.000 Porsche’s, 194.000 Volkswagens, 66.000 Audi’s en 90.000 Opels.
Het zou gaan om maar liefst 22 automodellen van in totaal 17 automerken.

Met de terugroepactie wil de Duitse overheid voorkomen dat de uitstootwaarden van auto’s bij testen worden gemanipuleerd. De terugroepactie is onderdeel van een breder onderzoek naar de uitstoot van vervuilende stoffen bij dieselmotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding