Forse stijging aanmeldingen Volkswagenaudiclaim

Berichten dat Volkswagen Amerikaanse bezitters van sjoemeldiesels een schadevergoeding van 5000 dollar wil bieden, zorgen voor veel nieuwe aanmeldingen bij massaclaimorganisaties.

Sinds de eerste berichten over de deal eerder deze week steeg het aantal aanmeldingen bij Volkswagenaudiclaim van 6000 tot ruim 7000, aldus woordvoerder Pieter Lijesen.

De stichting zet in op een vergelijkbare schikking voor Europese gedupeerden. Volgens Volkswagenaudiclaim gaat het alleen in Nederland al om 160.000 auto’s. Naast Volkswagenaudiclaim zijn nog enkele kleinere massaclaimclubs in Nederland uit op een schikking. Nederlandse wetgeving maakt het mogelijk dat een Nederlandse schikking ook in het buitenland geldig is.

In België wil de consumentenorganisatie Test-Aankoop een procedure aanspannen tegen Volkswagen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo. Volgens de consumentenorganisatie is het verschil waarop Amerikaanse en Europese klanten van Volkswagen worden behandeld niet te tolereren. "Men lacht met de Europese consumenten", aldus woordvoerster van Test-Aankoop Julie Frère, die bevestigt dat de consumentenorganisatie "niet zal terugkomen op haar beslissing om in de aanval te gaan". Welke vorm de klacht zal aannemen, is nog niet duidelijk.

In de Verenigde Staten gaat de compensatie naar eigenaren van meer dan 600.000 auto’s. De te compenseren groep Amerikaanse klanten van Volkswagen kunnen er voor kiezen om hun auto terug te laten kopen door Volkswagen, of ze kunnen hun auto op kosten van het concern laten repareren. De kosten die Volkswagen hiervoor moet maken lopen naar verwachting tot in de miljarden euro’s.
 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Forse stijging aanmeldingen Volkswagenaudiclaim - Automobielmanagement.nl

Forse stijging aanmeldingen Volkswagenaudiclaim

Berichten dat Volkswagen Amerikaanse bezitters van sjoemeldiesels een schadevergoeding van 5000 dollar wil bieden, zorgen voor veel nieuwe aanmeldingen bij massaclaimorganisaties.

Sinds de eerste berichten over de deal eerder deze week steeg het aantal aanmeldingen bij Volkswagenaudiclaim van 6000 tot ruim 7000, aldus woordvoerder Pieter Lijesen.

De stichting zet in op een vergelijkbare schikking voor Europese gedupeerden. Volgens Volkswagenaudiclaim gaat het alleen in Nederland al om 160.000 auto’s. Naast Volkswagenaudiclaim zijn nog enkele kleinere massaclaimclubs in Nederland uit op een schikking. Nederlandse wetgeving maakt het mogelijk dat een Nederlandse schikking ook in het buitenland geldig is.

In België wil de consumentenorganisatie Test-Aankoop een procedure aanspannen tegen Volkswagen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo. Volgens de consumentenorganisatie is het verschil waarop Amerikaanse en Europese klanten van Volkswagen worden behandeld niet te tolereren. "Men lacht met de Europese consumenten", aldus woordvoerster van Test-Aankoop Julie Frère, die bevestigt dat de consumentenorganisatie "niet zal terugkomen op haar beslissing om in de aanval te gaan". Welke vorm de klacht zal aannemen, is nog niet duidelijk.

In de Verenigde Staten gaat de compensatie naar eigenaren van meer dan 600.000 auto’s. De te compenseren groep Amerikaanse klanten van Volkswagen kunnen er voor kiezen om hun auto terug te laten kopen door Volkswagen, of ze kunnen hun auto op kosten van het concern laten repareren. De kosten die Volkswagen hiervoor moet maken lopen naar verwachting tot in de miljarden euro’s.
 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding