Mitsubishi sjoemelt al 25 jaar

Mitsubishi Motors heeft toegegeven dat het al sinds 1991 sjoemelt met het brandstofverbruik van haar auto’s.

Mitsubishi deelde eerder mee dat de verbruikscijfers bij meer dan 600.000 auto’s onjuist waren maar voegt daar nu aan toe dat die praktijken al 25 jaar bestaan. Door het schandaal is de koers van Mitsubishi op de aandelenbeurs van Tokio met 50 procent ingestort.

President Tetsuro Aikawa heeft meegedeeld dat er drie externe experts zijn aangetrokken om een intern onderzoek uit te voeren. Dat zou meer onregelmatigheden aan het licht kunnen brengen, voegde hij er aan toe. Ook is niet meer zeker of het schandaal tot 600.000 auto’s beperkt blijft. Wel is duidelijk dat het in eerste instantie gaat om 157.000 auto’s van Mitsubishi zelf en 433.000 auto’s die voor Nissan zijn gebouwd, allemaal kleine auto’s die uitsluitend in Japan zelf zijn verkocht. "We weten tot nu toe niet waarom onze medewerkers de brandstoftesten hebben vervalst om de cijfers er beter uit te laten zien," aldus Aikawa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zie voor het praktijkverbruik van (nagenoeg) alle automerken en modellen http://www.praktijkverbruik.nl

Geplaatst door: Jan-Reint Vink op

Deze verklaring is op zijn minst verdacht te noemen. Je maakt mij niet wijs dat men hier bij Mitsubishi niet van heeft geweten. Dat één medewerker een keer wat waardes aanpast zou mijns inziens niet meteen zichtbaar hoeven zijn. 25 Jaar lang, ruim een half miljoen voertuigen, ontwikkelingen en developers verder zou het ergens, op z’n zachtst gezegd iemand bij Mitsubishi opgevallen mogen zijn. Toch? 🙂

Geplaatst door: Jelle Bruyn op

Verbrandingsmotoren hebben altijd schadelijke stoffen.Daar ontkomen we gewoon niet aan.Door alle aanpassingen die in de loop der jaren die de fabrikanten aangebracht hebben op hun motoren is de vervuiling wen enorm teruggelopen,ecter helemaal 100%schoon zal het nooit worden

Geplaatst door: HS op
Mitsubishi sjoemelt al 25 jaar - Automobielmanagement.nl

Mitsubishi sjoemelt al 25 jaar

Mitsubishi Motors heeft toegegeven dat het al sinds 1991 sjoemelt met het brandstofverbruik van haar auto’s.

Mitsubishi deelde eerder mee dat de verbruikscijfers bij meer dan 600.000 auto’s onjuist waren maar voegt daar nu aan toe dat die praktijken al 25 jaar bestaan. Door het schandaal is de koers van Mitsubishi op de aandelenbeurs van Tokio met 50 procent ingestort.

President Tetsuro Aikawa heeft meegedeeld dat er drie externe experts zijn aangetrokken om een intern onderzoek uit te voeren. Dat zou meer onregelmatigheden aan het licht kunnen brengen, voegde hij er aan toe. Ook is niet meer zeker of het schandaal tot 600.000 auto’s beperkt blijft. Wel is duidelijk dat het in eerste instantie gaat om 157.000 auto’s van Mitsubishi zelf en 433.000 auto’s die voor Nissan zijn gebouwd, allemaal kleine auto’s die uitsluitend in Japan zelf zijn verkocht. "We weten tot nu toe niet waarom onze medewerkers de brandstoftesten hebben vervalst om de cijfers er beter uit te laten zien," aldus Aikawa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zie voor het praktijkverbruik van (nagenoeg) alle automerken en modellen http://www.praktijkverbruik.nl

Geplaatst door: Jan-Reint Vink op

Deze verklaring is op zijn minst verdacht te noemen. Je maakt mij niet wijs dat men hier bij Mitsubishi niet van heeft geweten. Dat één medewerker een keer wat waardes aanpast zou mijns inziens niet meteen zichtbaar hoeven zijn. 25 Jaar lang, ruim een half miljoen voertuigen, ontwikkelingen en developers verder zou het ergens, op z’n zachtst gezegd iemand bij Mitsubishi opgevallen mogen zijn. Toch? 🙂

Geplaatst door: Jelle Bruyn op

Verbrandingsmotoren hebben altijd schadelijke stoffen.Daar ontkomen we gewoon niet aan.Door alle aanpassingen die in de loop der jaren die de fabrikanten aangebracht hebben op hun motoren is de vervuiling wen enorm teruggelopen,ecter helemaal 100%schoon zal het nooit worden

Geplaatst door: HS op