VW begint met terugroepen van de Golf

Volkswagen begint met het terugroepen van de eerste Volkswagens Golf om het bedrog met de emissie van de dieselmotoren te herstellen.

In eerste instantie gaat het om de Golf TDI Blue Motion Technology (BMT) met een 2.0-motor. In Europa gaat het om rond de vijftien duizend handgeschakelde auto’s. Andere modellen van Volkswagen komen de komende tijd aan de beurt.
Bij de technische oplossingen heeft klantvriendelijkheid de hoogste prioriteit, benadrukt VW in een verklaring. De auto’s worden groepsgewijs naar de dealer teruggeroepen om de modificatie zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. De betrokken klanten hebben al een eerste brief van VW gekregen en binnenkort volgt een oproep om een afspraak te maken met de dealer. Tijdens die afspraak kunnen ze gratis een vervangende auto krijgen. Het autobedrijf benadrukt dat de ingreep ‘op geen enkele manier leidt tot veranderingen in het brandstofverbruik, de prestaties of het geluidsniveau van de auto’s.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW begint met terugroepen van de Golf - Automobielmanagement.nl

VW begint met terugroepen van de Golf

Volkswagen begint met het terugroepen van de eerste Volkswagens Golf om het bedrog met de emissie van de dieselmotoren te herstellen.

In eerste instantie gaat het om de Golf TDI Blue Motion Technology (BMT) met een 2.0-motor. In Europa gaat het om rond de vijftien duizend handgeschakelde auto’s. Andere modellen van Volkswagen komen de komende tijd aan de beurt.
Bij de technische oplossingen heeft klantvriendelijkheid de hoogste prioriteit, benadrukt VW in een verklaring. De auto’s worden groepsgewijs naar de dealer teruggeroepen om de modificatie zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. De betrokken klanten hebben al een eerste brief van VW gekregen en binnenkort volgt een oproep om een afspraak te maken met de dealer. Tijdens die afspraak kunnen ze gratis een vervangende auto krijgen. Het autobedrijf benadrukt dat de ingreep ‘op geen enkele manier leidt tot veranderingen in het brandstofverbruik, de prestaties of het geluidsniveau van de auto’s.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding