Britten bieden tot 75% subsidie op waterstof-auto

De Britse regering heeft rond de 2,5 miljoen euro uitgetrokken om het bedrijfsleven aan te sporen over te stappen op auto’s die worden aangedreven op waterstof.

De subsidie kan oplopen tot 75 procent van de aanschafwaarde. Het ministerie voor transport hoopt daarmee volgend jaar al zeker 100 van dat soort auto’s op de weg te hebben.

"Het Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Fleet support scheme stelt particuliere bedrijven maar ook organisaties als de politie en de gezondheidszorg in staat om te bieden voor financiering om hun vloot met zero-emissie voertuigen uit te breiden. Auto’s op waterstof brandstofcellen spelen een belangrijke rol in onze visie om vrijwel alle personenauto’s en bestelwagens tegen 2050 emissievrij te hebben," stelt minister Andrew Jones. Om dat te bereiken wordt ook het netwerk aan vulstations voor deze brandstof snel uitgebreid, zegde de bewindsman daarbij toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten bieden tot 75% subsidie op waterstof-auto - Automobielmanagement.nl

Britten bieden tot 75% subsidie op waterstof-auto

De Britse regering heeft rond de 2,5 miljoen euro uitgetrokken om het bedrijfsleven aan te sporen over te stappen op auto’s die worden aangedreven op waterstof.

De subsidie kan oplopen tot 75 procent van de aanschafwaarde. Het ministerie voor transport hoopt daarmee volgend jaar al zeker 100 van dat soort auto’s op de weg te hebben.

"Het Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Fleet support scheme stelt particuliere bedrijven maar ook organisaties als de politie en de gezondheidszorg in staat om te bieden voor financiering om hun vloot met zero-emissie voertuigen uit te breiden. Auto’s op waterstof brandstofcellen spelen een belangrijke rol in onze visie om vrijwel alle personenauto’s en bestelwagens tegen 2050 emissievrij te hebben," stelt minister Andrew Jones. Om dat te bereiken wordt ook het netwerk aan vulstations voor deze brandstof snel uitgebreid, zegde de bewindsman daarbij toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding