Veel Duitse auto’s stoten te veel CO2 uit

Bij 30 verschillende, op de Duitse wegen ‘toegelaten auto’s’, is bij eerste testen een te hoge uitstoot van CO2 vastgesteld. Het Kraftfahrt-Bundesamt onderwerpt de betrokken modellen nu aan een verder onderzoek om een meer volledig overzicht te krijgen.

Het bondsministerie voor transport heeft in de nasleep van dieselgate 53 verschillende auto’s laten controleren op de CO2-uitstoot. Om welke fabrikanten, Duitse of buitenlandse, en welke modellen het gaat wil een woordvoerster in dit stadium nog niet zeggen.

Volgens Der Spiegel, dat het bericht als eerste naar buiten bracht, is ook de omstreden Opel Zafira ‘betrapt’. Opel blijft die beschuldigingen echter ontkennen, ook eerder deze week weer tijdens een overleg met de minister voor verkeer over de verdere aanpak van dieselgate. "De beschuldigingen zijn gebaseerd op verkeerde vereenvoudigingen en foute interpretaties van de complexe samenhang van een modern dieseluitlaatgassen-reinigingsysteem," verklaart Opel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Veel Duitse auto’s stoten te veel CO2 uit - Automobielmanagement.nl

Veel Duitse auto’s stoten te veel CO2 uit

Bij 30 verschillende, op de Duitse wegen ‘toegelaten auto’s’, is bij eerste testen een te hoge uitstoot van CO2 vastgesteld. Het Kraftfahrt-Bundesamt onderwerpt de betrokken modellen nu aan een verder onderzoek om een meer volledig overzicht te krijgen.

Het bondsministerie voor transport heeft in de nasleep van dieselgate 53 verschillende auto’s laten controleren op de CO2-uitstoot. Om welke fabrikanten, Duitse of buitenlandse, en welke modellen het gaat wil een woordvoerster in dit stadium nog niet zeggen.

Volgens Der Spiegel, dat het bericht als eerste naar buiten bracht, is ook de omstreden Opel Zafira ‘betrapt’. Opel blijft die beschuldigingen echter ontkennen, ook eerder deze week weer tijdens een overleg met de minister voor verkeer over de verdere aanpak van dieselgate. "De beschuldigingen zijn gebaseerd op verkeerde vereenvoudigingen en foute interpretaties van de complexe samenhang van een modern dieseluitlaatgassen-reinigingsysteem," verklaart Opel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding