Elektrische Chevrolet Bolt goed voor 380 km

Chevrolet komt later dit jaar met de 2017 versie van de Bolt EV die een bereik gaat krijgen van 380 kilometer of 238 mijl. “We hebben beloofd om de eerste betaalbare elektrische auto te bieden met een bereik van meer dan 200 mijl en maken die belofte daarmee waar,” aldus moederbedrijf General Motors.

"Chevrolet toonde eerder dit jaar de productieversie van de Bolt EV aan de buitenwereld en in een paar maanden hebben we die visie tot werkelijkheid gemaakt," zegt Alan Batey, president van GM North America.

Hij noemt de Bolt EV ‘een gamechanger’ onder de elektrische auto’s. De auto zal nog voor het eind van dit jaar bij de Amerikaanse dealers staan met een prijskaartje van rond de 37.500 dollar. Een koper kan daarop dan nog tot 7.500 dollar belastingvoordeel krijgen.

Chevrolet, dat niet meer op de Europese markt aanwezig is, biedt haar klanten elders wat EV’s betreft ook de Volt en de Malibu Hybrid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische Chevrolet Bolt goed voor 380 km - Automobielmanagement.nl

Elektrische Chevrolet Bolt goed voor 380 km

Chevrolet komt later dit jaar met de 2017 versie van de Bolt EV die een bereik gaat krijgen van 380 kilometer of 238 mijl. “We hebben beloofd om de eerste betaalbare elektrische auto te bieden met een bereik van meer dan 200 mijl en maken die belofte daarmee waar,” aldus moederbedrijf General Motors.

"Chevrolet toonde eerder dit jaar de productieversie van de Bolt EV aan de buitenwereld en in een paar maanden hebben we die visie tot werkelijkheid gemaakt," zegt Alan Batey, president van GM North America.

Hij noemt de Bolt EV ‘een gamechanger’ onder de elektrische auto’s. De auto zal nog voor het eind van dit jaar bij de Amerikaanse dealers staan met een prijskaartje van rond de 37.500 dollar. Een koper kan daarop dan nog tot 7.500 dollar belastingvoordeel krijgen.

Chevrolet, dat niet meer op de Europese markt aanwezig is, biedt haar klanten elders wat EV’s betreft ook de Volt en de Malibu Hybrid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding