Tegen FCA lopen al soortgelijke onderzoeken in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Justitie in Frankrijk heeft al eerder Renault in het vizier genomen en studeert nog op de dossiers van andere merken terwijl Opel eerder deze week werd ‘vrijgesproken.’

In de VS wordt FCA er van verdacht te hebben gesjoemeld bij een aantal van haar merken. De Franse autoriteiten kijken met name naar de Jeep Grand Cherokee. Nu heeft FCA zelf bevestigd ‘dat het Franse openbaar ministerie kijkt naar bepaalde inbreuken op de regels voor de consumentenbescherming’.

Eerder maakten de technische autoriteiten in Parijs bekend dat een aantal modellen van Fiat, Chrysler en Jeep de wettelijke grenzen voor de uitstoot van schadelijke stoffen te boven gingen. FCA stelt echter dat haar auto’s ‘volledig voldoen aan de wettelijke eisen die gelden in Italië’, met een verwijzing naar het land waar de Europese emissietesten voor dit autobedrijf worden uitgevoerd. FCA zal, zoals gebruikelijk, alle medewerking blijven verlenen aan het verdere onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding