Dat blijkt uit een uitgebreid ‘dieselgate-achtig’ onderzoek van de Britse consumentenbond Which? De organisatie liet 278 dieselmodellen van alle grote fabrikanten uit de jaren 2012 tot en met 2016 testen. De twee bedrijven die momenteel juist volop in de kijker staan wegens sjoemelen, Renault en Fiat Chrysler als eigenaar van Jeep, kwamen daarbij als ergste ‘boosdoeners’ uit de bus. Bij Jeep werden de normen voor Euro 5 negen en een half keer overschreden.

Beste resultaten 

De beste resultaten kwamen tevoorschijn bij de 33 modellen van BMW en haar dochterbedrijf Mini. "De dieselauto’s van een aantal merken blijven aanzienlijk meer vervuiling veroorzaken dan soortgelijke modellen van andere fabrikanten. Desalniettemin zijn moderne dieselauto’s over het algemeen schoner dan ooit," concludeert Which?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding