PostNL gaat op elektrische toer
PostNL gaat op de Waddeneilanden de post elektrisch bezorgen. Het besluit van PostNL volgt op een succesvol verlopen pilot. PostNL zet in totaal drie auto’s in, te weten twee Nissan e-NV200 Maxi’s en één elektrische Citroën Jumper. PostNL hoeft zich nergens zorgen over te maken, want Voltia is zowel de leverancier als eigenaar van de auto’s. Het bedrijf biedt PostNL volledige ondersteuning. De laadruimtes worden door Voltia aangepast voor postgebruik. De laadruimte van de Nissan is 2,5 meter lang en 1,9 meter hoog. De auto wordt aangedreven door een 80 kW (109 pk) sterke elektromotor met 254 Nm trekkracht. De accucapaciteit bedraagt 24 kWh, waarmee in de praktijk 143 kilometer gereden kan worden. Gezien de kleine afstanden op de Waddeneilanden is dat meer dan genoeg, stelt PostNL. De Voltia eVan K3 is een elektroversie van de Citroën Jumper, met een vermogen van 160 kW (215 pk). Voltia levert accu’s met een capaciteit van 38, 59 of 80 kWh. De topversie heeft een bereik van 310 kilometer. De instapper haalt 120 kilometer.
 

Electra Meccanica
37.000 dollar voor een elektrische roadster met een range van 400 kilometer? Dat klinkt best interessant. We hebben het over de Tofino met 400 kilometer range en een 0-96 km/u-tijd van minder dan zeven seconden. De auto is tijdens de Vancouver Auto Show voorgesteld door Electra Meccanica Vehicles Corporation (EMV) uit Vancouver. Het bedrijf hoopt de roadster in 2019 te kunnen lanceren. EMV kondigde nog een model aan. Dat is de SOLO R: een elektrische driewieler met bijzondere vormgeving.
 

Skoda Vision E
Wat doet Skoda nu? Nou, met de tijd meegaan! Op de autoshow van Shanghai onthult Skoda de Vision E. De auto geeft een voorbode van de komst van vijf volledige elektrische aangedreven modellen. De Skoda Vision E is best fors met een lengte van 4.645 mm, breedte van 1.917 mm en hoogte van 1.550 mm. De aandrijflijn omvat twee elektromotoren die samen goed zijn voor 225 kW (306 pk). Skoda claimt een actieradius van maximaal 500 kilometer. Alle vier de wielen worden aangedreven. De Skoda Vision E kan in files volledig automatisch rijden. Het eerste serieproductiemodel met volledig elektrische aandrijflijn komt in 2020 op de markt. In 2025 zal de modelreeks zijn uitgebreid met vijf volledig elektrisch aangedreven modellen in verschillende segmenten.

Heeft elektrisch vliegen zin?
Boeing en Airbus hebben in 2016 ongeveer 1.000 vliegtuigen verkocht met een gemiddeld prijskaartje van 90 miljoen dollar per stuk. Big business dus. Volgens Wright Electric is er gezien die hoge verkoopaantallen volop potentieel voor een elektrisch vliegtuig. Het bedrijf werkt aan een vliegtuig met honderdvijftig zitplaatsen en een range van 500 kilometer. Maar het bedrijf is ook realistisch. Indien blijkt dat volledig elektrisch niet de juiste manier is, dan kiest Wright voor een range-extender optie voor een groter vliegbereik.

Bron: ZERauto