Nu Peugeot verdacht van sjoemelen

Het Franse openbaar ministerie is nu ook een onderzoek gestart tegen Peugeot wegens sjoemelen met de dieselemissies. Eerder al namen de Franse autoriteiten VW, Renault en Fiat Chrysler onder vuur.

Nu Peugeot verdacht van sjoemelen

Justitie verdenkt Peugeot formeel van het misleiden van de consument door verkeerde informatie te verstrekken over de werkelijke uitstoot van dieselauto’s. Justitie is in actie gekomen na een diepgaand onderzoek door de consumentendienst DGCCRF. Daarbij bleek onder meer dat vijf modellen van PSA met Euro 5 dieselmotoren onder normale rij-omstandigheden aanzienlijk meer stikstofoxyde uitstoten dan is aangegeven. Peugeot heeft tot nu toe steeds gezegd dat haar auto’s voldoen aan alle eisen die gelden in de landen waar ze worden verkocht. In een korte verklaring stelt het bedrijf ‘kennis te hebben genomen van het besluit van de officier van justitie om een volledig onderzoek te starten.’

Nu Peugeot verdacht van sjoemelen - Automobielmanagement.nl

Nu Peugeot verdacht van sjoemelen

Het Franse openbaar ministerie is nu ook een onderzoek gestart tegen Peugeot wegens sjoemelen met de dieselemissies. Eerder al namen de Franse autoriteiten VW, Renault en Fiat Chrysler onder vuur.

Nu Peugeot verdacht van sjoemelen

Justitie verdenkt Peugeot formeel van het misleiden van de consument door verkeerde informatie te verstrekken over de werkelijke uitstoot van dieselauto’s. Justitie is in actie gekomen na een diepgaand onderzoek door de consumentendienst DGCCRF. Daarbij bleek onder meer dat vijf modellen van PSA met Euro 5 dieselmotoren onder normale rij-omstandigheden aanzienlijk meer stikstofoxyde uitstoten dan is aangegeven. Peugeot heeft tot nu toe steeds gezegd dat haar auto’s voldoen aan alle eisen die gelden in de landen waar ze worden verkocht. In een korte verklaring stelt het bedrijf ‘kennis te hebben genomen van het besluit van de officier van justitie om een volledig onderzoek te starten.’