Dat is het Duitse concern afgelopen woensdag in Brussel met EU-commissaris Vera Jourova (Consumentenrechten) overeengekomen, zo meldt de Europese Commissie.
Het is de uitkomst van overleg tussen het Duitse concern en de Europese Commissie. Hoewel de Europese klanten dus geen geld terugkrijgen, spreekt EU-commissaris Vera Jourová (Justitie) toch van een succes, aldus de Duitse krant Die Welt. Amerikaanse klanten van de Duitse autofabrikant krijgen ter compensatie wel een geldbedrag. Zij kunnen er ook voor kiezen hun auto terug te verkopen aan Volkswagen.
"Natuurlijk is dat nog altijd niet te vergelijken met de situatie in de VS", aldus Jourová. "Toch zijn we nu dichter bij een eerlijke behandeling van Europese consumenten dan in september vorig jaar, toen we onze dialoog zijn gestart."
Volkswagen stelt zich in een reactie aan Die Welt zich om alle klanten te bekommeren en noemt het een ‘vertrouwenwekkende maatregel’.