Sinds 2010 is driekwart van de oude diesels in Nederland verdwenen, meldt het CBS. Dat jaar stonden 570.000 oude diesels geregistreerd.
De daling was het grootst in Rotterdam, waar inwoners tot afgelopen vrijdag tegen een vergoeding hun oude diesel konden laten slopen. Naast de sloopregeling geldt er sinds begin 2016 ook een milieuzone. Het aantal oude diesels in de stad daalde daardoor met bijna de helft tot 2.200 stuks.
In de andere grote steden was de daling rond de 21 procent. In Utrecht was tot begin vorig jaar een sloopregeling. In de stad, waar sinds 2015 ook een milieuzone geldt, daalde het aantal oude dieselauto’s met 20 procent tot 1.500 stuks. Het laagste aantal van de vier grootste gemeenten.

De diesel ligt al langer onder vuur, ook in de landen om ons heen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding