‘Opmars EV’s maakt besparing elektra ongedaan’

De opmars van de elektrische auto’s zal de tot nu toe bereikte besparingen op het elektriciteitsverbruik weer ongedaan maken. De extra vraag naar stroom voor het opladen van al die EV’s zorgt er voor dat over een jaar of tien minstens één enorme kerncentrale extra nodig zal zijn.

Dat zegt de beheerder van het Britse elektriciteitsnet National Grid in een toekomststudie. De organisatie schat dat er rond 2030 in Groot-Brittannië alleen al zeker negen miljoen elektrische auto’s rond zullen rijden. Het opladen daarvan vergt zoveel stroom dat alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn om elektriciteit te besparen, bijvoorbeeld efficiëntere huishoudelijke apparaten of verlichting, in feite ongedaan gemaakt worden. "Het is nog onzeker wanneer de daling in het elektriciteitsverbruik weer zal omslaan maar het is zeker een belangrijk moment als de vraag weer gaat toenemen," zegt Roisin Quinn, hoofd strategie bij National Grid. Als elektrische auto’s niet op een slimme manier worden geladen, met name om pieken te vermijden doordat iedereen zodra die thuis komt de stekker van de auto in het laadpunt steekt, dan kan de vraag tijdens die piekuren 8 GW hoger zijn dan momenteel, berekent de Britse onderneming nog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Inderdaad verschuift de herkomst van de energie die nodig is voor onze mobiliteit. Om dan maar meteen te zeggen dat besparingen op ander energieverbruik (verwarming, verlichting, convenience) ongedaan wordt gemaakt?

Geplaatst door: SJ Bier op
‘Opmars EV’s maakt besparing elektra ongedaan’ - Automobielmanagement.nl

‘Opmars EV’s maakt besparing elektra ongedaan’

De opmars van de elektrische auto’s zal de tot nu toe bereikte besparingen op het elektriciteitsverbruik weer ongedaan maken. De extra vraag naar stroom voor het opladen van al die EV’s zorgt er voor dat over een jaar of tien minstens één enorme kerncentrale extra nodig zal zijn.

Dat zegt de beheerder van het Britse elektriciteitsnet National Grid in een toekomststudie. De organisatie schat dat er rond 2030 in Groot-Brittannië alleen al zeker negen miljoen elektrische auto’s rond zullen rijden. Het opladen daarvan vergt zoveel stroom dat alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn om elektriciteit te besparen, bijvoorbeeld efficiëntere huishoudelijke apparaten of verlichting, in feite ongedaan gemaakt worden. "Het is nog onzeker wanneer de daling in het elektriciteitsverbruik weer zal omslaan maar het is zeker een belangrijk moment als de vraag weer gaat toenemen," zegt Roisin Quinn, hoofd strategie bij National Grid. Als elektrische auto’s niet op een slimme manier worden geladen, met name om pieken te vermijden doordat iedereen zodra die thuis komt de stekker van de auto in het laadpunt steekt, dan kan de vraag tijdens die piekuren 8 GW hoger zijn dan momenteel, berekent de Britse onderneming nog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Inderdaad verschuift de herkomst van de energie die nodig is voor onze mobiliteit. Om dan maar meteen te zeggen dat besparingen op ander energieverbruik (verwarming, verlichting, convenience) ongedaan wordt gemaakt?

Geplaatst door: SJ Bier op