Royal Mail heeft een overeenkomst gesloten met Arrival, een Britse producent van elektrische voertuigen met een productiefaciliteit in Banbury. Voorheen was Arrival actief onder de bedrijfsnaam Charge Auto.

Drie versies 

Royal Mail start met een proefperiode waarbij drie verschillende versies van de Arrival-bestelbus gaan rijden tussen verschillende post- en distributiecentra in Londen. Op basis van de testresultaten neemt Royal Mail een besluit of het de samenwerking met Arrival continueert. Het vervangen van alle huidige bestelbusjes van Royal Mail wordt nog een hele klus, want het bedrijf heeft momenteel een vloot van 49.000 auto’s.

50% kosten besparen

De elektrische bestelbus – of is het meer een vrachtauto? – is gemaakt van een lichtgewicht composiet materiaal. De aandrijflijn en elektronica zijn ontworpen door Arrival zelf. Royal Mail zou vijftig procent kunnen besparen op kosten, terwijl de aanschafprijs van een elektrische bestelbus gelijk is aan een dieselvariant. De actieradius van een Arrival komt uit op zo’n 160 kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding