Frankrijk geeft ook inruilpremie voor ‘oude’ benzine-auto

De Franse regering voert vanaf volgend jaar ook een inruilpremie in voor benzine-auto’s van 20 jaar of ouder. Bij diesel geldt de premie voor auto’s van voor 2001.

Bovendien worden de bedragen voor de premies verder verhoogd terwijl tegelijk de grens voor de ‘malus’ ofwel strafheffing op vervuilende auto’s omlaag gaat.

De Franse slooppremie is afhankelijk van het inkomen, blijkt uit een toelichting van minister Nicolas Hulot van ecologische transitie. Gezinnen met een middelinkomen krijgen bij inruil van een oudere auto straks 1.000 euro, het dubbele van wat er nu geldt. Mensen met een laag inkomen kunnen 2.000 euro van de staat verwachten. Die premie geldt voor wie een oud model inruilt voor een nieuwe auto of voor een occasion die valt in de groenste categorie, dat wil zeggen met een Crit’Air 0, 1 of 2 sticker. "Een gezin dat een Clio uit 1991 wil inruilen voor een schonere auto, zeg één uit 2006 die je voor 3.500 euro kunt kopen, ontvangt 2.000 euro aan premie ofwel meer dan de helft van het aankoopbedrag," aldus Hulot, die bekend staat als een milieufanaat.

De minister heeft verder de limiet voor de malus verlaagd van 126 gr CO2 aan emissie naar 120 gr CO2. Die strafheffing begint bij 50 euro voor de minst vervuilende auto’s maar kan oplopen tot 10.500 euro voor een auto die meer dan 185 gr CO2 uitstoot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Frankrijk geeft ook inruilpremie voor ‘oude’ benzine-auto - Automobielmanagement.nl

Frankrijk geeft ook inruilpremie voor ‘oude’ benzine-auto

De Franse regering voert vanaf volgend jaar ook een inruilpremie in voor benzine-auto’s van 20 jaar of ouder. Bij diesel geldt de premie voor auto’s van voor 2001.

Bovendien worden de bedragen voor de premies verder verhoogd terwijl tegelijk de grens voor de ‘malus’ ofwel strafheffing op vervuilende auto’s omlaag gaat.

De Franse slooppremie is afhankelijk van het inkomen, blijkt uit een toelichting van minister Nicolas Hulot van ecologische transitie. Gezinnen met een middelinkomen krijgen bij inruil van een oudere auto straks 1.000 euro, het dubbele van wat er nu geldt. Mensen met een laag inkomen kunnen 2.000 euro van de staat verwachten. Die premie geldt voor wie een oud model inruilt voor een nieuwe auto of voor een occasion die valt in de groenste categorie, dat wil zeggen met een Crit’Air 0, 1 of 2 sticker. "Een gezin dat een Clio uit 1991 wil inruilen voor een schonere auto, zeg één uit 2006 die je voor 3.500 euro kunt kopen, ontvangt 2.000 euro aan premie ofwel meer dan de helft van het aankoopbedrag," aldus Hulot, die bekend staat als een milieufanaat.

De minister heeft verder de limiet voor de malus verlaagd van 126 gr CO2 aan emissie naar 120 gr CO2. Die strafheffing begint bij 50 euro voor de minst vervuilende auto’s maar kan oplopen tot 10.500 euro voor een auto die meer dan 185 gr CO2 uitstoot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding