Wereldrecord!

Transportsector en OV-bedrijven: spits uw oren. De elektrische bus van Proterra – de Proterra Catalyst E2 – heeft een recordafstand van 1.772 kilometer afgelegd op een testcircuit op slechts één acculading. Goed voor een nieuw wereldrecord! Je zou dus van Amsterdam naar Rome kunnen rijden op slechts één acculading. Vooral voor de transportsector moet dit als muziek in de oren klinken. Hoe het afleggen van zo’n grote afstand mogelijk is? Simpel: een gigantisch accupakket van 660 kWh. Dat is zes keer zoveel als de Tesla Model S P100D. Hoe lang het opladen van het accupakket duurt is niet bekend. De directeur van Proterra is over één ding wel duidelijk: de logistieke sector zal volgens hem absoluut een van de eerste zijn waar op termijn alle voertuigen elektrisch rijden. Bekijk onderstaand het filmpje.
 

Richtprijs Porsche Mission E

Oliver Blume, topman van Porsche, heeft in een interview met het Britse tijdschrift Car Magazine een indicatie gegeven over de prijs van de Mission E: een elektrische, vierdeurs sportsedan die in 2019 op de markt komt. Blume noemt een prijs die vergelijkbaar is met de vanafprijs van de Panamera. Dat komt neer op zo’n 100.000 euro. De auto is ontwikkeld om het gat tussen de Panamera en 911 op te vullen. De Mission E komt er alleen met een elektrische aandrijflijn, maar wel met verschillende poweroutputs. Het prototype van de Mission E heeft een vermogen van 600 pk en kan ongeveer 500 kilometer op één acculading afleggen. Op termijn volgen er mogelijk meerdere carrosserievarianten. Met al deze informatie in het achterhoofd vormt de Mission E dus echt een concurrent van de Tesla Model S.

Nieuwe Mégane RS mogelijk laatste met louter brandstofmotor

In de toekomst krijgen alle nieuwe Renault-modellen een vorm van elektrificatie. Dus ook een hot hatchback als de Renault Mégane RS. Dat is de verwachting van verschillende ingenieurs van Renault, meldt Autovisie. De verwachting van Renault Sport-directeur Patrice Ratti is dat de elektrificatieontwikkelingen doorzetten in de sportieve modellen van Renault. Dat is volgens hem geen verkeerde koers, als je realiseert dat de mild hybrid-techniek voor een vermogensboost kan zorgen, wat de auto weer extra potent maakt.
 

Performance EV van Infiniti in aantocht

Infiniti presenteert in januari 2018 mogelijk een nieuwe ‘performance EV’ op de autoshow van Detroit. Een productieversie moet in 2019 volgen, meldt het Britse AutoCar op basis van een interview met Infiniti Executive Design Director Alfonso Albaisa. De designbaas belooft dat het geen derivaat is van de nieuwe generatie Nissan Leaf, maar een compleet nieuw voertuig op een geheel nieuw platform.

Bron: ZERauto