De Franse autoriteiten hebben kort na het bekend worden van dieselgate eigen onderzoeken opgestart naar eventueel gesjoemel met de emissiegegevens van dieselauto’s. Op grond daarvan heeft de concurrentiedienst DGCCRF dossiers over Volkswagen, Renault, PSA en FSA overhandigd aan justitie. Dat moet beslissen of er een strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld, wat in Frankrijk wordt geleid door een onderzoeksrechter.

Medewerking

De drie eerste bedrijven werken volop mee aan dat verdere onderzoek maar FCA tracht de boel te frustreren, zegt Le Monde. De krant heeft een brief in handen van justitie aan de Italiaans-Amerikaanse autobouwer. De Franse vestiging van FCA zegt in een reactie dat het wel degelijk medewerking verleent en dat ook zal blijven doen. Het bedrijf onthoudt zich verder van commentaar omdat het geen inzicht heeft in de juridische documenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding