Toyota versnelt elektrificatie

Toyota Motor Corporation (TMC) heeft zijn toekomstplannen bekendgemaakt wat betreft de elektrificatie van zijn modellen in de periode 2020-2030. Die plannen zijn vooral gericht op een significante versnelling in de ontwikkeling en lancering van nieuwe hybride, plug-in hybride, volledig elektrische en waterstofmodellen.

Het merk wil kort na het jaar 2020 meer dan 10 volledig elektrische modellen in zijn line-up hebben. Deze worden eerst op de Chinese markt geïntroduceerd, waarna ze ook geleidelijk in Europa en de Verenigde Staten worden verwacht. Daarnaast wordt het aanbod aan hybride modellen verder uitgebreid. Ook gaat Toyota het aanbod plug-in hybrides vanaf 2020 verder uitbreiden.

Toyota is van mening dat geëlektrificeerde voertuigen nodig zijn om de huidige milieuproblematiek het hoofd te kunnen bieden en wil omstreeks 2030 wereldwijd circa 5,5 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkopen, inclusief ruim 1 miljoen voertuigen zonder enige schadelijke uitstoot (volledig batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch). Verder moet rond het jaar 2025 elk Toyota en Lexus model leverbaar zijn met een elektromotor of geheel elektrisch zijn.

Tegelijkertijd zijn de Japanners van mening dat de huidige accu’s beperkingen kennen wat betreft hun energiedichtheid, gewicht, omvang en kosten. Er wordt daarom al enige tijd gewerkt aan een nieuwe generatie solid-state-accu’s die aan deze beperkingen een einde moeten maken. De technologie moet begin 2020 leverbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota versnelt elektrificatie - Automobielmanagement.nl

Toyota versnelt elektrificatie

Toyota Motor Corporation (TMC) heeft zijn toekomstplannen bekendgemaakt wat betreft de elektrificatie van zijn modellen in de periode 2020-2030. Die plannen zijn vooral gericht op een significante versnelling in de ontwikkeling en lancering van nieuwe hybride, plug-in hybride, volledig elektrische en waterstofmodellen.

Het merk wil kort na het jaar 2020 meer dan 10 volledig elektrische modellen in zijn line-up hebben. Deze worden eerst op de Chinese markt geïntroduceerd, waarna ze ook geleidelijk in Europa en de Verenigde Staten worden verwacht. Daarnaast wordt het aanbod aan hybride modellen verder uitgebreid. Ook gaat Toyota het aanbod plug-in hybrides vanaf 2020 verder uitbreiden.

Toyota is van mening dat geëlektrificeerde voertuigen nodig zijn om de huidige milieuproblematiek het hoofd te kunnen bieden en wil omstreeks 2030 wereldwijd circa 5,5 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkopen, inclusief ruim 1 miljoen voertuigen zonder enige schadelijke uitstoot (volledig batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch). Verder moet rond het jaar 2025 elk Toyota en Lexus model leverbaar zijn met een elektromotor of geheel elektrisch zijn.

Tegelijkertijd zijn de Japanners van mening dat de huidige accu’s beperkingen kennen wat betreft hun energiedichtheid, gewicht, omvang en kosten. Er wordt daarom al enige tijd gewerkt aan een nieuwe generatie solid-state-accu’s die aan deze beperkingen een einde moeten maken. De technologie moet begin 2020 leverbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding