Duitsers verlengen sloopregeling

De Volkswagen-groep, Daimler, BMW en Ford hebben de sloopregeling voor oudere dieselwagens verlengd tot in 2018. Bij de VW-merken gaat de premie voorlopig door tot eind maart, bij Daimler en BMW tot eind juni terwijl Ford de regeling tot wederopzeggens in stand houdt. Opel is nog met de Duitse dealers aan het praten over een mogelijke verlenging.

Volkswagen meldt daarbij dat het sinds de start van de regeling in de zomer al meer dan 110.000 oudere dieselwagens uit de Euro 1 tot en met Euro 4 klasse heeft ingeruild voor een schoner model. De premie kan daarbij oplopen tot 10.000 euro maar dan moet je wel de duurste Touareg kopen. "Om de luchtkwaliteit in de steden verder te verbeteren blijft ons aanbod tot 31 maart gehandhaafd," zegt verkoopdirecteur Fred Kappler. Om aan de mede door de inruilpremie op oude diesels toegenomen vraag naar de e-Golf te voldoen gaat VW in haar fabriek in Dresden een tweeploegendienst invoeren.

BMW houdt het op 2.000 euro premie bij aanschaf van een BMW of Mini met maximaal 130 g/km CO2 maar voert dat op tot 6.000 euro voor wie een elektrisch model koopt. Bij de andere merken varieert de premie meestal van 1.500 tot zo’n 7.000 euro. Overigens loopt er ook bij de meeste buitenlandse merken op de Duitse markt een soortgelijke regeling maar die stoppen, voor zover tot nu toe bekend, meestal aan het eind van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitsers verlengen sloopregeling - Automobielmanagement.nl

Duitsers verlengen sloopregeling

De Volkswagen-groep, Daimler, BMW en Ford hebben de sloopregeling voor oudere dieselwagens verlengd tot in 2018. Bij de VW-merken gaat de premie voorlopig door tot eind maart, bij Daimler en BMW tot eind juni terwijl Ford de regeling tot wederopzeggens in stand houdt. Opel is nog met de Duitse dealers aan het praten over een mogelijke verlenging.

Volkswagen meldt daarbij dat het sinds de start van de regeling in de zomer al meer dan 110.000 oudere dieselwagens uit de Euro 1 tot en met Euro 4 klasse heeft ingeruild voor een schoner model. De premie kan daarbij oplopen tot 10.000 euro maar dan moet je wel de duurste Touareg kopen. "Om de luchtkwaliteit in de steden verder te verbeteren blijft ons aanbod tot 31 maart gehandhaafd," zegt verkoopdirecteur Fred Kappler. Om aan de mede door de inruilpremie op oude diesels toegenomen vraag naar de e-Golf te voldoen gaat VW in haar fabriek in Dresden een tweeploegendienst invoeren.

BMW houdt het op 2.000 euro premie bij aanschaf van een BMW of Mini met maximaal 130 g/km CO2 maar voert dat op tot 6.000 euro voor wie een elektrisch model koopt. Bij de andere merken varieert de premie meestal van 1.500 tot zo’n 7.000 euro. Overigens loopt er ook bij de meeste buitenlandse merken op de Duitse markt een soortgelijke regeling maar die stoppen, voor zover tot nu toe bekend, meestal aan het eind van het jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding