China verbiedt 533 automodellen

De Chinese autoriteiten hebben voor 533 automodellen van een groot aantal binnen- en buitenlandse fabrikanten een productieverbod afgekondigd.

Volgens Beijing voldoen al die auto’s niet aan de huidige voorschriften wat betreft het brandstofverbruik en de uitstoot en mogen ze dus niet in China op de weg komen. Op de lijst van verboden auto’s staan onder meer de Audi A1, een groot model van Mercedes en enkele modellen van Volkswagen. Volgens een woordvoerder van het laatste bedrijf gaat het echter uitsluitend om auto’s ‘die toch niet meer in productie zijn.’

Het verbod past in de voortdurend scherpere houding van de autoriteiten in China tegen alles wat auto is, vooral om te proberen de luchtvervuiling in de steden ook maar iets terug te dringen. Vanaf 1 januari moeten fabrikanten er ook voor zorgen dat minstens acht procent van alle nieuw verkochte auto’s elektrisch wordt aangedreven. Bovendien zal dit percentage de komende jaren in snel tempo worden verhoogd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China verbiedt 533 automodellen - Automobielmanagement.nl

China verbiedt 533 automodellen

De Chinese autoriteiten hebben voor 533 automodellen van een groot aantal binnen- en buitenlandse fabrikanten een productieverbod afgekondigd.

Volgens Beijing voldoen al die auto’s niet aan de huidige voorschriften wat betreft het brandstofverbruik en de uitstoot en mogen ze dus niet in China op de weg komen. Op de lijst van verboden auto’s staan onder meer de Audi A1, een groot model van Mercedes en enkele modellen van Volkswagen. Volgens een woordvoerder van het laatste bedrijf gaat het echter uitsluitend om auto’s ‘die toch niet meer in productie zijn.’

Het verbod past in de voortdurend scherpere houding van de autoriteiten in China tegen alles wat auto is, vooral om te proberen de luchtvervuiling in de steden ook maar iets terug te dringen. Vanaf 1 januari moeten fabrikanten er ook voor zorgen dat minstens acht procent van alle nieuw verkochte auto’s elektrisch wordt aangedreven. Bovendien zal dit percentage de komende jaren in snel tempo worden verhoogd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding