JLR: stoppen met zwart maken van diesel

Jaguar Land Rover heeft het beste jaar uit haar geschiedenis achter de rug. Wereldwijd verkochten de twee merken samen 621.100 nieuwe automobielen, dat is zeven procent meer dan in 2016.

Maar verkoopdirecteur Andy Goss waarschuwt dat het licht voor de automarkt in Europa op rood is gesprongen, vooral door het voortdurend zwart maken van dieselmotoren door de verschillende overheden. "Dat houdt de ontwikkeling van nieuwe, schonere motoren maar ook van elektrische voertuigen tegen."

China

Van de Jaguars werden er 178.600 verkocht, bijna 20 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Dat is vooral te danken aan de F-Pace SUV die nu goed is voor twee van elke vijf nieuwe Jaguars. Wat dat betreft verwacht het Britse merk veel van de kleinere SUV E-Pace die later dit jaar op de markt moet komen. Land Rover wist de verkopen met een meer bescheiden twee procent op te voeren naar 442.500 exemplaren. Geografisch gezien is China ook voor JLR de grootste nationale markt met 146.400 stuks, een toename met 23 procent. In de Verenigde Staten wisten de Britten met 128.100 exemplaren negen procent meer auto’s te verkopen. Goss zegt daarbij verbaasd te zijn dat de Amerikaanse automarkt als geheel inzakt: "Als je kijkt naar het hoogtij dat op de beurs heerst, dan is het toch vreemd dat dat niet doorsijpelt naar de autoverkopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

JLR: stoppen met zwart maken van diesel - Automobielmanagement.nl

JLR: stoppen met zwart maken van diesel

Jaguar Land Rover heeft het beste jaar uit haar geschiedenis achter de rug. Wereldwijd verkochten de twee merken samen 621.100 nieuwe automobielen, dat is zeven procent meer dan in 2016.

Maar verkoopdirecteur Andy Goss waarschuwt dat het licht voor de automarkt in Europa op rood is gesprongen, vooral door het voortdurend zwart maken van dieselmotoren door de verschillende overheden. "Dat houdt de ontwikkeling van nieuwe, schonere motoren maar ook van elektrische voertuigen tegen."

China

Van de Jaguars werden er 178.600 verkocht, bijna 20 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Dat is vooral te danken aan de F-Pace SUV die nu goed is voor twee van elke vijf nieuwe Jaguars. Wat dat betreft verwacht het Britse merk veel van de kleinere SUV E-Pace die later dit jaar op de markt moet komen. Land Rover wist de verkopen met een meer bescheiden twee procent op te voeren naar 442.500 exemplaren. Geografisch gezien is China ook voor JLR de grootste nationale markt met 146.400 stuks, een toename met 23 procent. In de Verenigde Staten wisten de Britten met 128.100 exemplaren negen procent meer auto’s te verkopen. Goss zegt daarbij verbaasd te zijn dat de Amerikaanse automarkt als geheel inzakt: "Als je kijkt naar het hoogtij dat op de beurs heerst, dan is het toch vreemd dat dat niet doorsijpelt naar de autoverkopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding