Toyota haalt de 1,5 miljoen EV’s

Toyota heeft vorig jaar wereldwijd 1,52 miljoen hybride of vol-elektrische auto’s verkocht, dat is acht procent meer dan in 2016 en de eerste keer dat de 1,5 miljoen werd gehaald. Dat laatste is drie jaar eerder dan wat Toyota zich als doel had gesteld. Sinds de introductie van de eerste Prius heeft Toyota 11,47 miljoen EV’s weten af te zetten waarmee volgens het autoconcern zelf 90 miljoen ton CO2 is bespaard.

"In iets meer dan 20 jaar hebben we de verkopen van elektrische voertuigen zien toenemen van onder de 500 naar meer dan 1,5 miljoen. Dat is een getuigenis van onze klanten voor de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van onze elektrische aandrijvingen. Dankzij hen is er ook een solide fundering gelegd voor de massaproductie van een meer diverse portefeuille aan elektrische voertuigen," zegt vice-president Shigeki Terashi.

Toyota hoopt in 2020 met die massaproductie van batterij-EV’s te beginnen, eerst in China en India en vervolgens in Japan, de Verenigde Staten en Europa. Tegelijk zal het doorgaan met de productie van hybride modellen voor opkomende markten. Daarnaast worden in Japan dit jaar nog de eerste op waterstof rijdende bussen van Toyota op de weg gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota haalt de 1,5 miljoen EV’s - Automobielmanagement.nl

Toyota haalt de 1,5 miljoen EV’s

Toyota heeft vorig jaar wereldwijd 1,52 miljoen hybride of vol-elektrische auto’s verkocht, dat is acht procent meer dan in 2016 en de eerste keer dat de 1,5 miljoen werd gehaald. Dat laatste is drie jaar eerder dan wat Toyota zich als doel had gesteld. Sinds de introductie van de eerste Prius heeft Toyota 11,47 miljoen EV’s weten af te zetten waarmee volgens het autoconcern zelf 90 miljoen ton CO2 is bespaard.

"In iets meer dan 20 jaar hebben we de verkopen van elektrische voertuigen zien toenemen van onder de 500 naar meer dan 1,5 miljoen. Dat is een getuigenis van onze klanten voor de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van onze elektrische aandrijvingen. Dankzij hen is er ook een solide fundering gelegd voor de massaproductie van een meer diverse portefeuille aan elektrische voertuigen," zegt vice-president Shigeki Terashi.

Toyota hoopt in 2020 met die massaproductie van batterij-EV’s te beginnen, eerst in China en India en vervolgens in Japan, de Verenigde Staten en Europa. Tegelijk zal het doorgaan met de productie van hybride modellen voor opkomende markten. Daarnaast worden in Japan dit jaar nog de eerste op waterstof rijdende bussen van Toyota op de weg gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding