Duitser heeft genoeg van dieselwagen

Driekwart van de Duitse dieselrijders is niet bereid de kosten voor aanpassing van hun auto aan de strengere emissie-eisen zelf op te hoesten.

Als de fabrikant dat niet doet, dan wil ruim de helft van deze groep automobilisten desnoods naar de rechter stappen om die fabrikant te dwingen de auto terug te nemen en het volledige aankoopbedrag ook terug te betalen.

Dat blijkt uit een representatieve enquête van onderzoeker YouGov naar aanleiding van de dreigende rijverboden voor dieselauto’s in veel Duitse steden. Net één op de tien ondervraagden wil wel zelf betalen voor het aanpassen van hun dieselwagen als dat al technisch mogelijk zou zijn. Veel automobilisten stellen op een andere vraag dat ze nauwelijks meer weten wat er met alle dieselverboden gebeurt. Wel zegt een opmerkelijke 70 procent dat ze er voorshands geen reden in zien om hun auto van de hand te doen.

Tegelijk lijken dieselrijders bij de Duitse rechter langzamerhand hun zin te krijgen. Vorige week heeft een districtsrechter in Hamburg voor het eerst bepaald dat Volkswagen inderdaad een dieselwagen moest terugkopen en de koper zijn geld moet terugbetalen. De rechter vindt dat de waarde van die auto door het gesjoemel met de emissies niet meer z’n geld waard is. Volkswagen heeft direct al aangekondigd in beroep te gaan. Bij Duitse rechtbanken lopen tientallen van dit soort zaken die de autofabrikanten vele miljarden kunnen gaan kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitser heeft genoeg van dieselwagen - Automobielmanagement.nl

Duitser heeft genoeg van dieselwagen

Driekwart van de Duitse dieselrijders is niet bereid de kosten voor aanpassing van hun auto aan de strengere emissie-eisen zelf op te hoesten.

Als de fabrikant dat niet doet, dan wil ruim de helft van deze groep automobilisten desnoods naar de rechter stappen om die fabrikant te dwingen de auto terug te nemen en het volledige aankoopbedrag ook terug te betalen.

Dat blijkt uit een representatieve enquête van onderzoeker YouGov naar aanleiding van de dreigende rijverboden voor dieselauto’s in veel Duitse steden. Net één op de tien ondervraagden wil wel zelf betalen voor het aanpassen van hun dieselwagen als dat al technisch mogelijk zou zijn. Veel automobilisten stellen op een andere vraag dat ze nauwelijks meer weten wat er met alle dieselverboden gebeurt. Wel zegt een opmerkelijke 70 procent dat ze er voorshands geen reden in zien om hun auto van de hand te doen.

Tegelijk lijken dieselrijders bij de Duitse rechter langzamerhand hun zin te krijgen. Vorige week heeft een districtsrechter in Hamburg voor het eerst bepaald dat Volkswagen inderdaad een dieselwagen moest terugkopen en de koper zijn geld moet terugbetalen. De rechter vindt dat de waarde van die auto door het gesjoemel met de emissies niet meer z’n geld waard is. Volkswagen heeft direct al aangekondigd in beroep te gaan. Bij Duitse rechtbanken lopen tientallen van dit soort zaken die de autofabrikanten vele miljarden kunnen gaan kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding