De nieuwe tak gaat op wereldwijde schaal werken en zich bezig houden met alle factoren die noodzakelijk zijn om modellen te bieden die aan de verwachtingen van de klanten voldoen, stelt PSA in een toelichting. Dat past in het streven om alle modellen in 2025 aan te kunnen bieden met elektrische aandrijving.

De nieuwe eenheid komt onder leiding van Alexander Guignard die ressorteert onder de CEO van Citroen Linda Jackson. Zij zelf zegt: "De energietransitie is een kans die onze onderneming aangrijpt door het lanceren van een nog nooit vertoond technologisch offensief dat mogelijk is door ons multi-energie platform. De uitdaging voor deze nieuwe Business Unit is om met de beste auto’s op het beste moment te komen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding