Volvo dumpt diesel

Volvo gaat nieuwe modellen niet meer leveren met een dieselmotor. Dat begint al bij de nieuwe S60 saloon die dit voorjaar op de markt komt.

"Dat onderstreept onze commitment aan een toekomst op lange termijn zonder traditionele verbrandingsmotor," aldus Volvo. Al eerder hebben Toyota, Suzuki en Nissan laten weten op den duur geen diesels meer te verkopen in Europa.

Volvo is tot het besluit gekomen vanwege de toenemende complexiteit en kosten van de regelgeving omtrent emissies. Dat heeft CEO Hakan Samuelson meegedeeld tijdens een internationale autoconferentie van de Financial Times. "We zeggen niet dat diesel smeriger is. Maar het is wel voor steeds meer consumenten ingewikkelder en ook duurder. Het enige voordeel van diesel is het lagere brandstofverbruik maar dat kunnen we ook bereiken met een mild-hybride motor." Het besluit past uitstekend in de strategie om over te schakelen op elektrische aandrijving. Volvo heeft al eerder laten weten dat alle nieuwe modellen die vanaf volgend jaar worden gelanceerd in ieder geval een element van EV ingebouwd hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo dumpt diesel - Automobielmanagement.nl

Volvo dumpt diesel

Volvo gaat nieuwe modellen niet meer leveren met een dieselmotor. Dat begint al bij de nieuwe S60 saloon die dit voorjaar op de markt komt.

"Dat onderstreept onze commitment aan een toekomst op lange termijn zonder traditionele verbrandingsmotor," aldus Volvo. Al eerder hebben Toyota, Suzuki en Nissan laten weten op den duur geen diesels meer te verkopen in Europa.

Volvo is tot het besluit gekomen vanwege de toenemende complexiteit en kosten van de regelgeving omtrent emissies. Dat heeft CEO Hakan Samuelson meegedeeld tijdens een internationale autoconferentie van de Financial Times. "We zeggen niet dat diesel smeriger is. Maar het is wel voor steeds meer consumenten ingewikkelder en ook duurder. Het enige voordeel van diesel is het lagere brandstofverbruik maar dat kunnen we ook bereiken met een mild-hybride motor." Het besluit past uitstekend in de strategie om over te schakelen op elektrische aandrijving. Volvo heeft al eerder laten weten dat alle nieuwe modellen die vanaf volgend jaar worden gelanceerd in ieder geval een element van EV ingebouwd hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding